Print Options:

Linecké cukroví

Yields1 Serving

vegan linecké cukroví

 175 g hladké mouky
 125 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 50 g moučkového cukru
 2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu
 1 lžíce vanilkového cukru
 marmeláda dle chuti
1

V míse smícháme mouku a cukr.

2

Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.

3

Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.

4

Předehřejeme troubu na 170 °C.

5

Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký.

6

Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.

7

Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).

8

Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.