Print Options:

Lassi

Yields1 Serving

lassi z kokosového jogurtu

 160 g kokosového jogurtu (já použila neslazený z Lidlu)
 160 ml vody
 2 lžíce cukru, kokosového cukru nebo javorového sirupu (nebo jiné sladidlo dle chuti)
 3 semínka kardamomu
 šafrán (volitelně)
Postup s kvedlačkou (originální indický postup)
1

Kardamom vložíme do hmoždíře a rozbijeme slupky. Slupky vyhodíme a semínka rozdrtíme.

2

Kokosový jogurt dáme do vyšší nádoby a kvedlačkou rozšleháme. Přidáme cukr nebo sirup a znovu rozkvedláme, dokud se cukr nerozpustí nebo sirup nepromísí s jogurtem.

3

Přidáme studenou vodu a nadrcený kardamom a ještě jednou rozkvedláme.

4

Přelijeme do sklenice, přidáme špetku šafránu a ihned podáváme.

Pokud máte raději mixér
5

Kardamom vložíme do hmoždíře a rozbijeme slupky. Slupky vyhodíme a semínka rozdrtíme.

6

Vše kromě šafránu dáme do mixéru a rozmixujeme.

7

Přelijeme do sklenice, přidáme špetku šafránu a ihned podáváme