Print Options:

Kulajda

Yields4 Servings

veganská kulajda

 300 g brambor (3 středně velké kusy)
 15 g sušených hub (1/2 hrnku)
 1 l zeleninového vývaru (včetně vody z namočených hub)
 1 kmínu
 sůl a pepř
 1 umeocta (nebo normálního octa)
 200 ml ovesné smetany
 3 g čerstvého kopru
1

Houby zalijeme horkou vodou.

2

Oloupeme brambory a nakrájíme. Vodu z hub doplníme vývarem, abychom dohromady měli litr, nalijeme do hrnce, přidáme brambory, namočené houby a dáme vařit.

3

Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je a přilijeme rostlinnou smetanu, ocet, přidáme sůl a pepř podle potřeby. Necháme prohřát, přidáme kopr a sejmeme ze sporáku.

Nutrition Facts

Servings 4