Print Options:

Jablečný drobenkový koláč

Yields1 Serving

Jablečný drobenkový koláč

 300 g hladké mouky
 150 g rostlinného tuku
 150 g cukru
 50 g nastrouhaných lískových oříšků
 3 lžičky prášku do pečiva
 1 kg jablek
 1 lžíce skořice
 olej a strouhanka na vymazání a vysypání formy
1

Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

2

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme. Lehce vyždímeme přebytečnou šťávu – ne všechnu, ale neměla by šťáva samovolně téct. Poté jablka smícháme s ořechy a skořicí a promícháme.

3

V míse smícháme hladkou mouku, cukr, práček do pečiva a ořechy. Poté přidáme změklý rostlinný tuk a rukama vypracujeme drobenku.

4

¾ drobenkového těsta rovnoměrně nandáme do připravené formy a lehce „uhňácáme“. Přidáme jabečnou směs a posypeme zbytkem drobenky. Dáme do trouby a pečeme 40 – 45 minut.