Print Options:

Faux gras

Yields1 Serving

Veganské foie gras

 1 lžíce olivového oleje
 1 šalotka
 1 stroužek česneku
 9 středně velkých žampionů
 rozmarýn, tymián a šalvěj
 1 lžíce koňaku
 200 g uvařené čočky (cca 70 - 80 g čočky v suchém stavu)
 75 g vlašských ořechů
 1 lžíce sojové omáčky
 sůl
 25 g uvařené řepy (volitelně)
 olivový nebo jiný oblíbený margarín (volitelně)
1

Namočte čočku na hodinu. Poté slijte vodu, zalijte čerstvou vodou a dejte vařit. Vařte do změknutí.

2

Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmahneme na pánvi na olivovém oleji.

3

Když šalotka zesklovatí, přidáme očištěné na čtvrtiny nakrájené žampiony a na kolečka nakrájený oloupaný česnek. Občas promícháme.

4

Po 5 minutách přilijeme koňak a přidáme bylinky. Za občasného míchání čekáme, dokud nejsou žampiony měkké.

5

Přesypeme do mixeru, přidáme uvařenou čočku, sůl, sojovou omáčku, vlašské ořechy a uvařenou řepu.

6

Mixujeme do hladka.

7

Přendáme do skleničky a přidáme trochu olivového margarínu.