Print Options:

Dýňová granola

Yields1 Serving

dýňová granola

Granola
 ½ hrnku dýňového pyré
 4 hrnky ovesných vloček
 1 hrnek vlašských ořechů
 1 hrnek dýňových semínek
 ¼ hrnku javorového sirupu
 2 lžíce kokosového oleje
 2 lžičky perníkového koření
Koření na dýňový koláč
 2 lžičky mleté skořice
 6 hřebíčků
 4 tobolky kardamomu (volitelně)
 4 kuličky nového koření
 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku
 2 kuličky pepře
Koření na dýňový koláč
1

Kardamom vložíme do hmoždíře, rozdrtíme tobolky a vysypeme z nich semínka. Slupky kardamomu vyhodíme. Přidáme hřebíček, nové koření a pepř a rozdrtíme. Přidáme skořici a muškátový oříšek a promícháme.

Granola
2

Rozhřejeme troubu na 200 °C. Rozkrojíme napůl dýni a dáme péct, dokud není dýně měkká.

3

Troubu ztlumíme na 180 °C. Dýni rozmixujeme na pyré.

4

Půl hrnku pyré smícháme s javorovým sirupem, kořením a kokosovým olejem.

5

Do mísy nasypeme ovesné vločky s vlašskými ořechy a dýňovými semínky. Přidáme dýňovou směs a promícháme.

6

Vzniklou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby. Pečeme 25 - 30 minut.