Print Options:

Čokoládový likér

Yields1 Serving

vánoční čokoládový likér

 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
 400 ml ovesného mléka (nebo jiného rostlinného dle chuti)
 100 g 60% čokolády
 100 g cukru
 25 g holandského kakaa
 250 ml rumu (nebo víc dle chuti)
1

Kokosové mléko přivedeme k varu.

2

Stáhneme plotýnku na minimum a přisypeme cukr, nalámeme čokoládu a přidáme kakao.

3

Táhneme pod bodem varu asi půl hodiny.

4

Přilijeme ovesné mléko a dáme vychladit.

5

Přilijeme rum. Množství a značku si upravte podle vlastních preferencí. Já přidala 250 ml kapitána Morgana, ale jsem si vědoma toho, že pro normální lidi je tohle množství málo. Nebojte se tudíž jít klidně na dvojnásobek.