Print Options:

Čokoládová granola

Yields1 Serving

veganská čokoládová granola

 500 g ovesných vloček
 250 g čokolády (bílá, mléčná a hořká v poměru, který vám vyhovuje)
 150 g plátkových mandlí
 100 g plátkového kokosu
 6 lžic rostlinného oleje
 6 lžic kokosového sirupu
 špetka mleté vanilky (nebo vanilkového extraktu)
1

Troubu si předehřejeme na 150 °C.

2

Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a mandle. Smícháme vanilku, olej a kokosový sirup a vlijeme do směsi vloček a mandlí. Pořádně promícháme.

3

Vzniklou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby.

4

Po 10 minutách granolu promícháme a vrátíme do trouby na dalších 10 minut.

5

Čokoládu nasekáme na větší kusy a vmícháme do granoly.

6

Granolu přesypeme zpátky do misky a promícháme tak, aby se čokoláda částečně rozpustila a obalila vločky. Poté přisypeme plátky kokosu, vrátíme na plech a dáme ještě na 5 minut do trouby.

7

Po vyndání z trouby necháme vychladnout a poté přendáme do uzaviratelných sklenic. Podáváme s libovolným rostlinným mlékem či jogurtem.