Print Options:

Chilli con carne

Yields1 Serving

chilli con carne

 275 g veganského mletého
 250 g suchých fazolí
 140 g rajčatového protlaku
 300 ml zeleninového vývaru
 1 (červená) cibule
 1 mrkev
 2 lžíce olivového oleje
 1 lžička kmínu
 2 stroužky česneku
 15 g hořké čokolády
 šťáva z 1 limetky
 čerstvý koriandr
 čerstvá chilli paprička (množství a druh si vyberte dle vašich preferencí)
1

Fazole den předem namočíme. Druhý den slijeme vodu a v čerstvé neosolené vodě dáme vařit (pokud máte tlakový hrnec, ušetří vám to spoustu času - já majitelkou papiňáku nejsem, tak vám bohužel nedokážu říct, o kolik je to rychlejší). Vaříme do změknutí 2 - 3 hodiny (v závistlosti na druhu, velikosti, délce namáčení a stáří fazolí).
V případě, že se vám fazole vařit nechce, nebo nestíháte, můžete použít fazole v konzervě.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Na mírném ohni orestujeme na olivovém oleji dozlatova.

3

Přidáme veganské mleté a smažíme několik minut, dokud se „maso“ nezatáhne. Pak přidáme rajčatový protlak, kmín a zeleninový vývar. Necháme vařit 15 minut.

4

Přidáme uvařené fazole, hořkou čokoládu a nadrobno pokrájené chilli a česnek a necháme vařit ještě 5 minut.

5

Přidáme čerstvý koriandr, limetkovou šťávu a případně dochutíme solí a pepřem.

6

Podáváme s rýží.