Print Options:

Česnečka

Yields1 Serving

česnečka

 4 brambor (cca 500 g po oloupání)
 10 stroužků česneku
 1 l zeleninového vývaru
 200 g uzeného tofu
 2 krajíce chleba
 olej
 2 lžičky kmínu
 3 lžičky majoránky
1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kmín a sůl a vaříme do změknutí.

2

Mezitím si oloupeme česnek, 3 - 5 stroužků (cca ⅓) prolisujeme a zbytek nakrájíme na plátky.

3

Tofu a chleba nakrájíme na kostky a každé zvlášť osmažíme na pánvi s trochou oleje na mírném plameni.

4

Když brambory změknou, přidáme prolisovaný česnek a necháme 1 - 2 minuty přejít varem. Vypneme sporák, přidáme plátky česneku, majoránku a v případě potřeby dosolíme.