Print Options:

Bramborový salát s kešunézou

Yields1 Serving

nízkohistaminový bramborový salát s kešunézou

 1 kg brambor
 1 kyselejší jablko
 1 červená paprika
 2 mrkve
 100 g mraženého hrášku
 ½ středně velké červené cibule
 1 jarní cibulka
 ½ dávka kešunézy (odkaz na recept najdete v článku)
 sůl
1

Brambory uvaříme ve slupce do změknutí.

2

Oloupeme je a nakrájíme na menší kostičky (nebo použijeme mřížky na brambory).

3

Mrkev očistíme, jablko omyjeme a zbavíme jádřincem a nakrájíme spolu s paprikou na drobné kostičky.

4

Cibuli oloupeme a nakrájíme co nejdrobněji.

5

Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

6

Hrášek zalijeme vroucí vodou a po 2 minutách slijeme (tento krok lze přeskočit).

7

Vše smícháme, osolíme, přidáme kešunézu a dáme na pár hodin do chladu odležet.