Print Options:

Bramborová buchta (báč)

Yields1 Serving

bramborová buchta

 5 větších brambor (cca 800 - 900 g)
 3 hrnky polohrubé mouky
 1 balení uzeného tempehu
 ½ l ovesného mléka
 100 ml oleje
 63 g čerstvého droždí (1 a ½ kostky)
 1 lžíce soli
 1 lžíce sušené majoránky
 5 stroužků česneku
1

Do části vlažného ovesného mléka (mělo by mít cca 37 °C) rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.

2

Syrové brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme spolu s tempehem.

3

Přidáme mouku, sůl, mojoránku a prolisovaný česnek. Zalijeme mlékem, olejem a promícháme. Přilijeme kvásek a zpracujeme v těsto.

4

Nalijeme do pekáče (většího, než ten který vidíte na fotce, já jsem buchtu musela péct ještě v jedné menší formě).

5

Necháme hodinu v teple kynout.

6

Po asi 50 minutách zapneme troubu a předehřejeme ji na 150 °C.

7

Po hodině dáme buchtu péct. Pečeme hodinu (kontrolujeme špejlí a případně přidáme pár minut navíc).