Print Options:

Bezlepkové špagety s pečeným květákem a rajčatovou omáčkou

Yields1 Serving

Bezlepkové špagety s pečeným květákem a rajčatovou omáčkou

 500 g (kukuřičných) špaget
 7 středně velkých rajčat
 100 ml rostlinné smetany
 1 lžíce tahini
 ½ květáku
 1 lžička sušené bazalky
 olivový olej
 sůl
 pepř
1

Květák očistíme a rozlámeme na růžičky. Vložíme do zapékací mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C.

2

Rajčata vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Když začne voda vařit, vypneme, slijeme horkou vodu a přelijeme vodou studenou. Přes cedník postupně propasírujeme. Přilijeme rostlinnou smetanu a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší plamen, přidáme sůl, pepř a tahini. Necháme asi minutu provařit a vypneme.

3

Špagety uvaříme dle návodu. Pak je scedíme, dáme na talíř, zalijeme rajčatovou omáčkou, přidáme květák a případně čerstvé bylinky.