Print Options:

Bezlepkové pracny

Yields1 Serving

bezlepkové pracny

 90 g čirokové mouky
 30 g kukuřičné mouky
 15 g tapiokového škrobu
 ½ lžičky guarové gumy
 ½ lžičky prášku do pečiva
 15 g kakaa (můžete použít i nepražené nebo karob)
 30 g lískových ořechů
 20 ml rostlinného mléka (já použila kešu)
 ½ lžičky psyllia
 60 g datlového sirupu
 60 g rostlinného tuku (já použila alsan)
 1 hřebíček
 špetka skořice
1

Rostlinné mléko smíchejte s psylliem a nechte pár minut odstát.

2

Vložte lískové ořechy a jeden hřebíček do mixeru a rozmixujte na jemno.

3

Mouky, škrob, lískové ořechy, prášek do pečiva, guarovou gumu, skořici a kakao (nebo karob) smíchejte v míse.

4

Přidejte psyllium s rostlinným mlékem, datlový sirup a rostlinný tuk do sypké směsi. Vypracujte vláčné těsto a dejte alespoň na hodinu do lednice.

5

Předehřejeme troubu na 175 °C.

6

Těsto vmačkáme do formiček a formičky rozprostřeme na plech.

7

Pečeme 15 - 20 minut.