Print Options:

Bezlepkové linecké cukroví

Yields1 Serving

nízkohistaminové linecké cukroví

 70 g pohankové mouky
 50 g kukuřičné mouky
 50 g mletých mandlí (nebo mandlové mouky)
 30 g tapiokového škrobu
 ½ lžičky prášku do pečiva
 50 ml rostlinného mléka (já použila kešu)
 3 g psyllia (1 zarovnaná lžička)
 60 g kokosového cukru
 50 g rostlinného tuku (já použila alsan)
1

Rostlinné mléko smíchejte s psylliem a nechte pár minut odstát.

2

Mouky, škrob, prášek do pečiva a kokosový cukr smíchejte v míse.

3

Přilijte mléko s psylliem a rostlinný tuk přidejte k moukám a vypracujte vláčné těsto.

4

Těsto dejte alespoň na hodinu do lednice.

5

Troubu předehřejeme na 175 °C.

6

Vyválejte na pomoučeném vále (použijte některou z muk, kterou jste použili do těsta) a vykrajujte tvary dle libosti. Doporučuji používat co nejjednodušší tvary a středy vykrajovat až po přenesení na plech. Přeci jen bezlepkové mouky nemají takovou soudržnost jako klasická bílá mouka.

7

Vložíme plech do trouby a pečeme cca 15 minut.

8

Slepujeme rybízovou (nebo jakoukoliv oblíbenou marmeládou) nebo matcha krémem z kešu ořechů (recept přidám v neděli).