Print Options:

Banánová bábovka s arašídovým máslem

Yields12 Servings

banánová bábovka s arašídovým máslem

 2 zralé banány
 125 g hladkého arašídového másla
 300 ml rostlinného mléka
 200 g polohrubé mouky
 2 lžičky prášku do pečiva
 75 g cukru
 20 g kakaa + trocha rostlinného mléka
1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme olejem nebo ztuženým rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

2

Zralé banány (ideálně ty, které už začínají hnědnout nebo jsou hnědé) oloupeme a vidličkou rozmícháme na kaši - nemusí být úplně hladká, ale ani by v ní neměly být velké pevné kusy banánů. Vmícháme arašídové máslo. Když se máslo s banánem spojí, vmícháme rostlinné mléko.

3

V další míse smísíme mouku, cukr a prášek do pečiva. Suché ingredience všleháme do mokrých.

4

Polovinu těsta přelijeme do bábovkové formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao a pár lžic rostlinného mléka. Nalijeme zbytek těsta do formy.

5

Bábovku dáme do vyhřáté trouby na 40 minut. Po vyndání necháme vychladnout, než bábovku vyndáme z formy.

Nutrition Facts

Servings 12