Rajčata vložíme do malého hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit.
Když začně voda vřít, ztlumíme sporák a vaříme, dokud neprasne slupka. Poté vodu slijeme a namočíme do studené vody. Když jsou rajčata vychladlá dost na to, aby s nimi bylo možné manipulovat, zbavíme je slupky a nakrájíme na osminy.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme kmín. Když začne prskat, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek.
Po minutě nebo dvou (česnek nesmí zhnědnout, je pak hořký) přidáme nakrájená rajčata (pokud použijete loupaná rajčata z konzervy, můžete vynechat první dva kroky).
Ochutíme nakrájenou chilli papričkou, kurkumou a mletým koriandrem. Přidáme květák a brambory a přiklopíme poklicí.
Po 5 minutách dochutíme solí a garam masalou.
Vaříme, dokud brambory a květák nezměknou. V případě potřeby podlíváme trochou vody (raději přidávám víckrát menší množství).
Hotové aloo gobi dochutíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.