Print Options:

Aloo gobi (indický květák)

Yields1 Serving

Aloo gobi

 900 g květáku (1 středně velký květák)
 300 g brambor
 250 g rajčat
 1 lžíce oleje
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 zázvor cca 3x3x3 cm
 chilli paprička podle druhu a chuti
 ½ lžičky kmínu
 ½ lžičky kurkumy
 1 lžička garam masala
 1 lžička mletého koriandru (mletá semínka)
 čerstvý koriandr
1

Rajčata vložíme do malého hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit.

2

Když začně voda vřít, ztlumíme sporák a vaříme, dokud neprasne slupka. Poté vodu slijeme a namočíme do studené vody. Když jsou rajčata vychladlá dost na to, aby s nimi bylo možné manipulovat, zbavíme je slupky a nakrájíme na osminy.

3

V hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme kmín. Když začne prskat, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

4

Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek.

5

Po minutě nebo dvou (česnek nesmí zhnědnout, je pak hořký) přidáme nakrájená rajčata (pokud použijete loupaná rajčata z konzervy, můžete vynechat první dva kroky).

6

Ochutíme nakrájenou chilli papričkou, kurkumou a mletým koriandrem. Přidáme květák a brambory a přiklopíme poklicí.

7

Po 5 minutách dochutíme solí a garam masalou.

8

Vaříme, dokud brambory a květák nezměknou. V případě potřeby podlíváme trochou vody (raději přidávám víckrát menší množství).

9

Hotové aloo gobi dochutíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.