Perníkové americké lívanečky se švestkovým přelivem

Jak jsem psala u minulého receptu na perník, ujížídm v poslední době na všem, v čem se objeví perníkové koření. Takže když jsem někde zahlédla recept na perníkové palačinky, musela jsem něco podobného zkusit. Jenže nemám doma žádnou obracečku, se kterou bych mohla dělat palačinky, tak jsem se rozhodla pro americké lívance. 
 
V mrazáku jsem navíc objevila švestky od maminky, takže bylo rozhodnuto. K tomu kokosové mléko, trochu javorového sirupu a víkend mohl začít. A ať vám nedělám jen chutě, tady máte recept. 
 
Perníkové americké lívanečky se švestkovým přelivem
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
  2. 1/4 hrnku cukru
  3. 1 lžička prášku do pečiva
  4. 1 lžíce kukuřičného škrobu
  5. 1 a 1/2 hrnku mandlového mléka
  6. 1/2 hrnku rostlinného oleje
  7. 1 lžička perníkového koření
  8. 250 g švestek
  9. 5 lžic kokosové smetany
  10. javorový sirup
Postup
  1. V míse smísíme mouku, cukr, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a perníkové koření. Vmícháme olej a rostlinné mléko. Peroutkou (mašlovačkou) naneseme trochu oleje na pánev. Když je pánev rozehřátá, malou naběračkou nalijeme trochu těsta. Smažíme z obou stran asi půl minuty, až minutu.
  2. Vypeckové švestky nakrájíme na čtvrtiny či osminy. S kokosovým mlékem je dáme do kastrolu a přikryjeme pokličkou. Povaříme, dokud se švestky nazačnou rozpadat. Poté sundáme z plotny, přilijeme jimi lívanečky a zalijeme javorovým sirupem.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *