Masarykovo cukroví se u nás nikdy nepeklo a ani si nepamatuji, že by ho pekl někdo v okolí. Takže tohle byla moje premiéra. A musím říct, že jsem se rovnou zamilovala. Je to jednoduché, nepotřebujete žádné formičky ani vykrajovátka. Navíc ho není třeba zdobit (na rozdíl třeba od išelského cukroví, které jsem přidávala včera) a chuťově mě hodně baví. Tohle je druh, který určitě zařadím do repertoáru i na příští rok.
Suroviny
Postup
Lískové ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody.
Povolený rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a vytvoříme těsto. Přidáme lískové oříšky.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou část vyválíme do válce o průměru 3 - 5 cm. Zabalíme do folie a dáme přes noc (můžete nechat i pár dní) do lednice.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Těsto obalíme v krystalovém cukru a nakrájíme ostrým nožem na plátky silné ½ cm až 1 cm. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme mezi jednotlivými kusy dostatek místa, cukroví se trochu rozteče do stran, tak ať se nám neslepí k sobě.
Ingredients
Directions
Lískové ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody.
Povolený rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a vytvoříme těsto. Přidáme lískové oříšky.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou část vyválíme do válce o průměru 3 - 5 cm. Zabalíme do folie a dáme přes noc (můžete nechat i pár dní) do lednice.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Těsto obalíme v krystalovém cukru a nakrájíme ostrým nožem na plátky silné ½ cm až 1 cm. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme mezi jednotlivými kusy dostatek místa, cukroví se trochu rozteče do stran, tak ať se nám neslepí k sobě.