Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví se u nás nikdy nepeklo a ani si nepamatuji, že by ho pekl někdo v okolí. Takže tohle byla moje premiéra. A musím říct, že jsem se rovnou zamilovala. Je to jednoduché, nepotřebujete žádné formičky ani vykrajovátka. Navíc ho není třeba zdobit (na rozdíl třeba od išelského cukroví, které jsem přidávala včera) a chuťově mě hodně baví. Tohle je druh, který určitě zařadím do repertoáru i na příští rok. 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 170 g hladké mouky
 120 g rostlinného tuku
 60 g moučkového cukru
 100 g lískových ořechů
 cukr krystal na obalení

Postup

1

Lískové ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody.

2

Povolený rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a vytvoříme těsto. Přidáme lískové oříšky.

3

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou část vyválíme do válce o průměru 3 - 5 cm. Zabalíme do folie a dáme přes noc (můžete nechat i pár dní) do lednice.

4

Troubu předehřejeme na 170 °C.

5

Těsto obalíme v krystalovém cukru a nakrájíme ostrým nožem na plátky silné ½ cm až 1 cm. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme mezi jednotlivými kusy dostatek místa, cukroví se trochu rozteče do stran, tak ať se nám neslepí k sobě.

Masarykovo cukroví

Ingredients

 170 g hladké mouky
 120 g rostlinného tuku
 60 g moučkového cukru
 100 g lískových ořechů
 cukr krystal na obalení

Directions

1

Lískové ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody.

2

Povolený rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a vytvoříme těsto. Přidáme lískové oříšky.

3

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou část vyválíme do válce o průměru 3 - 5 cm. Zabalíme do folie a dáme přes noc (můžete nechat i pár dní) do lednice.

4

Troubu předehřejeme na 170 °C.

5

Těsto obalíme v krystalovém cukru a nakrájíme ostrým nožem na plátky silné ½ cm až 1 cm. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme mezi jednotlivými kusy dostatek místa, cukroví se trochu rozteče do stran, tak ať se nám neslepí k sobě.

Masarykovo cukroví

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..