Išelské cukroví je vánoční klasika, která se ale u nás doma nikdy nedělala. Takže jsem si letos střihla premiéru a zkusila je rovnou ve vegan verzi. Recept na těsto jsem zveganizovala od kitchenette. Recept na náplň jsem si lehce upravila od Heleny Procházkové (přidala jsem trochu víc marmelády a ubrala cukru).
Nebyla jsem schopná najít vykrajovátko použitelných rozměrů, takže moje cukroví je takový dezert ke kávě spíš než jednohubka. Ale to nevadí. Tohle cukroví je hodně syté, což není zrovna můj šálek čaje, rozhodně to není něco, čeho bych se dokázala užrat, narozdíl třeba od perníčků nebo pracen.
Suroviny
Postup
Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku, ořechy a mletou vanilku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme uložet do lednice.
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech si vyložíme pečicím papírem.
Pomoučíme vál a váleček a těsto vyválíme na cca 3mm placku. Vykrájíme kolečka a dáme péct na 10 - 15 minut péct (doba se může lišit podle síly vyváleného plátu, vaší trouby a dalších faktorů, tak doporučuji průběžně kontrolovat.
Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem, ořechy a marmeládou do krému. Vzniklým krémem slepujeme vždy 2 kousky dohromady.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vršek cukroví do ní namáčíme. Položíme na mřížku a ozdobíme plátky mandlí nebo polovinami vlašských ořechů.
Ingredients
Directions
Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku, ořechy a mletou vanilku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme uložet do lednice.
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech si vyložíme pečicím papírem.
Pomoučíme vál a váleček a těsto vyválíme na cca 3mm placku. Vykrájíme kolečka a dáme péct na 10 - 15 minut péct (doba se může lišit podle síly vyváleného plátu, vaší trouby a dalších faktorů, tak doporučuji průběžně kontrolovat.
Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem, ořechy a marmeládou do krému. Vzniklým krémem slepujeme vždy 2 kousky dohromady.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vršek cukroví do ní namáčíme. Položíme na mřížku a ozdobíme plátky mandlí nebo polovinami vlašských ořechů.