Išelské cukroví

Išelské cukroví je vánoční klasika, která se ale u nás doma nikdy nedělala. Takže jsem si letos střihla premiéru a zkusila je rovnou ve vegan verzi. Recept na těsto jsem zveganizovala od kitchenette. Recept na náplň jsem si lehce upravila od Heleny Procházkové (přidala jsem trochu víc marmelády a ubrala cukru).

Nebyla jsem schopná najít vykrajovátko použitelných rozměrů, takže moje cukroví je takový dezert ke kávě spíš než jednohubka. Ale to nevadí. Tohle cukroví je hodně syté, což není zrovna můj šálek čaje, rozhodně to není něco, čeho bych se dokázala užrat, narozdíl třeba od perníčků nebo pracen.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

Těsto
 190 g rostlinného tuku
 210 g hladké mouky
 90 g mletých vlašských ořechů
 90 g moučkového cukru
 ½ lžičky mleté vanilky
Náplň
 50 g rostlinného tuku
 25 g moučkového cukru
 50 g mletých vlašských ořechů
 50 g meruňkové nebo jiné oblíbené marmelády
 1 lžíce rumu (volitelně)
Dokončení
 hořká čokoláda
 poloviny vlašských ořechů nebo nasekané mandle

Postup

Těsto
1

Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku, ořechy a mletou vanilku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme uložet do lednice.

2

Troubu předehřejeme na 160 °C a plech si vyložíme pečicím papírem.

3

Pomoučíme vál a váleček a těsto vyválíme na cca 3mm placku. Vykrájíme kolečka a dáme péct na 10 - 15 minut péct (doba se může lišit podle síly vyváleného plátu, vaší trouby a dalších faktorů, tak doporučuji průběžně kontrolovat.

Náplň
4

Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem, ořechy a marmeládou do krému. Vzniklým krémem slepujeme vždy 2 kousky dohromady.

Dokončení
5

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vršek cukroví do ní namáčíme. Položíme na mřížku a ozdobíme plátky mandlí nebo polovinami vlašských ořechů.

išelské cukroví

Ingredients

Těsto
 190 g rostlinného tuku
 210 g hladké mouky
 90 g mletých vlašských ořechů
 90 g moučkového cukru
 ½ lžičky mleté vanilky
Náplň
 50 g rostlinného tuku
 25 g moučkového cukru
 50 g mletých vlašských ořechů
 50 g meruňkové nebo jiné oblíbené marmelády
 1 lžíce rumu (volitelně)
Dokončení
 hořká čokoláda
 poloviny vlašských ořechů nebo nasekané mandle

Directions

Těsto
1

Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku, ořechy a mletou vanilku a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme uložet do lednice.

2

Troubu předehřejeme na 160 °C a plech si vyložíme pečicím papírem.

3

Pomoučíme vál a váleček a těsto vyválíme na cca 3mm placku. Vykrájíme kolečka a dáme péct na 10 - 15 minut péct (doba se může lišit podle síly vyváleného plátu, vaší trouby a dalších faktorů, tak doporučuji průběžně kontrolovat.

Náplň
4

Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem, ořechy a marmeládou do krému. Vzniklým krémem slepujeme vždy 2 kousky dohromady.

Dokončení
5

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vršek cukroví do ní namáčíme. Položíme na mřížku a ozdobíme plátky mandlí nebo polovinami vlašských ořechů.

Išelské cukroví

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..