Hráškovou polévku mám ráda, protože je to jeden z nejrychlejších receptů. Pečený česnek dobu přípravy malinko prodlužuje, ale ne o moc. A pokud máte česnek rádi, tak ta chvilka navíc za tu námahu rozhodně stojí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Česneku odřízneme vrchol a dáme péct na 30 minut.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.
Přidáme opečený česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Přídáme citronovou šťávu.
Ingredients
Directions
Troubu předehřejeme na 180 °C. Česneku odřízneme vrchol a dáme péct na 30 minut.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.
Přidáme opečený česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Přídáme citronovou šťávu.