Hrášková polévka s pečeným česnekem

Hráškovou polévku mám ráda, protože je to jeden z nejrychlejších receptů. Pečený česnek dobu přípravy malinko prodlužuje, ale ne o moc. A pokud máte česnek rádi, tak ta chvilka navíc za tu námahu rozhodně stojí.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 300 g mraženého hrášku
 1 l zeleninového vývaru
 1 palice česneku
 1 cibule
 2 lžíce olivového oleje
 2 lžíce citronové šťávy
 sůl
 pepř

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Česneku odřízneme vrchol a dáme péct na 30 minut.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.

3

Přidáme opečený česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Přídáme citronovou šťávu.

hrášková polévka s pečeným česnekem

Ingredients

 300 g mraženého hrášku
 1 l zeleninového vývaru
 1 palice česneku
 1 cibule
 2 lžíce olivového oleje
 2 lžíce citronové šťávy
 sůl
 pepř

Directions

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Česneku odřízneme vrchol a dáme péct na 30 minut.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.

3

Přidáme opečený česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Přídáme citronovou šťávu.

Hrášková polévka s pečeným česnekem

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..