Kdo by v dnešní době neznal hummus. Ale znáte i jiné luštěninové pomazánky? Jednou ze zajímavých pomazánek je právě fava. Pochází z Řecka a vyrábí se ze žlutého hrachu. Můžete si ji namazat na chléb, dát si ji jako dip na namáčení zeleniny, ale chutná skvěle i samotná nebo jako příloha.
Jaká je vaše oblíbená luštěninová pomazánka?
Suroviny
Postup
Hrách namočíme alespoň na hodinu do studené vody.
Přecedíme, dáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme oloupanou cibuli rozříznutou na čtvrtiny a oloupané stroužky česneku.
Dáme vařit. Když začne vývar vřít, ztlumíme a necháme vařit do změknutí hrachu (délka vaření závisí na kvalitě a stáří hrachu a na tom, jak dlouho byl namočený).
Když je hrách uvařený, rozmixujeme hrách ve zbytku vývaru i s cibulí a česnekem. Přilijeme olej, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme s olivami nebo kapary a čerstvým pečivem.
Ingredients
Directions
Hrách namočíme alespoň na hodinu do studené vody.
Přecedíme, dáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme oloupanou cibuli rozříznutou na čtvrtiny a oloupané stroužky česneku.
Dáme vařit. Když začne vývar vřít, ztlumíme a necháme vařit do změknutí hrachu (délka vaření závisí na kvalitě a stáří hrachu a na tom, jak dlouho byl namočený).
Když je hrách uvařený, rozmixujeme hrách ve zbytku vývaru i s cibulí a česnekem. Přilijeme olej, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
Podáváme s olivami nebo kapary a čerstvým pečivem.