Domácí granola je moje oblíbená snídaně a tahle čokoládová je úplně boží. A pokud nejste největší fandové čokolády, najdete tady na blogu recepty na granolu dýňovou a ořechovou.
Suroviny
Postup
Troubu si předehřejeme na 150 °C.
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a mandle. Smícháme vanilku, olej a kokosový sirup a vlijeme do směsi vloček a mandlí. Pořádně promícháme.
Vzniklou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby.
Po 10 minutách granolu promícháme a vrátíme do trouby na dalších 10 minut.
Čokoládu nasekáme na větší kusy a vmícháme do granoly.
Granolu přesypeme zpátky do misky a promícháme tak, aby se čokoláda částečně rozpustila a obalila vločky. Poté přisypeme plátky kokosu, vrátíme na plech a dáme ještě na 5 minut do trouby.
Po vyndání z trouby necháme vychladnout a poté přendáme do uzaviratelných sklenic. Podáváme s libovolným rostlinným mlékem či jogurtem.
Ingredients
Directions
Troubu si předehřejeme na 150 °C.
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a mandle. Smícháme vanilku, olej a kokosový sirup a vlijeme do směsi vloček a mandlí. Pořádně promícháme.
Vzniklou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby.
Po 10 minutách granolu promícháme a vrátíme do trouby na dalších 10 minut.
Čokoládu nasekáme na větší kusy a vmícháme do granoly.
Granolu přesypeme zpátky do misky a promícháme tak, aby se čokoláda částečně rozpustila a obalila vločky. Poté přisypeme plátky kokosu, vrátíme na plech a dáme ještě na 5 minut do trouby.
Po vyndání z trouby necháme vychladnout a poté přendáme do uzaviratelných sklenic. Podáváme s libovolným rostlinným mlékem či jogurtem.