Aloo gobi je jedno z jídel, které v sobě kloubí moji lásku ke květáku a indické kuchyni. Tyhle kořeněné brambory s květákem můžete doplnit plackami paratha nebo kvalitní rýží.
Recept vychází z receptu od Manali, do kterého jsem se snažila příliš nezasahovat, ale přesto jsem se nevyhla několika drobným úpravám. Pro víc indických receptů doporučuji anglicky mluvícím (nebo těm, kteří se nebojí google překladače) celý její blog.
Suroviny
Postup
Rajčata vložíme do malého hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit.
Když začně voda vřít, ztlumíme sporák a vaříme, dokud neprasne slupka. Poté vodu slijeme a namočíme do studené vody. Když jsou rajčata vychladlá dost na to, aby s nimi bylo možné manipulovat, zbavíme je slupky a nakrájíme na osminy.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme kmín. Když začne prskat, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek.
Po minutě nebo dvou (česnek nesmí zhnědnout, je pak hořký) přidáme nakrájená rajčata (pokud použijete loupaná rajčata z konzervy, můžete vynechat první dva kroky).
Ochutíme nakrájenou chilli papričkou, kurkumou a mletým koriandrem. Přidáme květák a brambory a přiklopíme poklicí.
Po 5 minutách dochutíme solí a garam masalou.
Vaříme, dokud brambory a květák nezměknou. V případě potřeby podlíváme trochou vody (raději přidávám víckrát menší množství).
Hotové aloo gobi dochutíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.
Ingredients
Directions
Rajčata vložíme do malého hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit.
Když začně voda vřít, ztlumíme sporák a vaříme, dokud neprasne slupka. Poté vodu slijeme a namočíme do studené vody. Když jsou rajčata vychladlá dost na to, aby s nimi bylo možné manipulovat, zbavíme je slupky a nakrájíme na osminy.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme kmín. Když začne prskat, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek.
Po minutě nebo dvou (česnek nesmí zhnědnout, je pak hořký) přidáme nakrájená rajčata (pokud použijete loupaná rajčata z konzervy, můžete vynechat první dva kroky).
Ochutíme nakrájenou chilli papričkou, kurkumou a mletým koriandrem. Přidáme květák a brambory a přiklopíme poklicí.
Po 5 minutách dochutíme solí a garam masalou.
Vaříme, dokud brambory a květák nezměknou. V případě potřeby podlíváme trochou vody (raději přidávám víckrát menší množství).
Hotové aloo gobi dochutíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.