Vinné cukroví

Letos jsem se rozhodla, že v rámci pečení vánočního cukroví zkusím zas několik nových receptů, se kterými nemám žádnou zkušenost. A tak jsem při procházení různých seznamů narazila právě na vinné cukroví. Vzhledem k tomu, že víno moc nepijem a tak pro něj obvykle najdu využití jen při vaření risotta, tak mám v lednici permanentně otevřenou lahev vína (já vím! Jsem hrozná.). Vinné cukroví se přímo nabízelo k tomu, abych k němu část té otevřené lahve využila.

A pokud nejste takoví barbaři jako já, můžete k tomu přistoupit obráceně – při popíjení prostě pár lžic odlijte do těsta! Nebo začněte vyrábět těsto a to víno se přeci musí dopít, že jo… (Nerada bych tedy někoho nabádala k alkoholismu, pokud máte s alkoholem problém, nebo jen nepijete, tak radši upečte něco jiného.)

Těsto na vinné cukroví máte připravené během chvilky a upečené zrovna tak. Pak stačí jen obalit v cukru (opatrně, je hodně křehké, ale o to víc se rozplývá na jazyku) a postupně užírat.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 170 g hladké mouky
 150 g rostlinného tuku
 3 lžíce vína
 moučkový cukr a mletá vanilka nebo skořice na obalení

Postup

1

Z mouky, vína a rostlinného tuku vypracujeme vláčné těsto.

2

Dáme alespoň na hodinu do ledničky (ale vydrží vám tam i několik dnů).

3

Troubu předehřejeme na 180 °C.

4

Vál posypeme hladkou mouku a povolené těsto na něm vyválíme na placku silnou 3-4 mm.

5

Vykrajovátkem vykrájíme menší tvary a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

6

Pečeme 10 minut.

7

Ještě teplé obalíme v cukru smíchaném se skořicí nebo mletou vanilkou.

vinné cukroví

Ingredients

 170 g hladké mouky
 150 g rostlinného tuku
 3 lžíce vína
 moučkový cukr a mletá vanilka nebo skořice na obalení

Directions

1

Z mouky, vína a rostlinného tuku vypracujeme vláčné těsto.

2

Dáme alespoň na hodinu do ledničky (ale vydrží vám tam i několik dnů).

3

Troubu předehřejeme na 180 °C.

4

Vál posypeme hladkou mouku a povolené těsto na něm vyválíme na placku silnou 3-4 mm.

5

Vykrajovátkem vykrájíme menší tvary a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

6

Pečeme 10 minut.

7

Ještě teplé obalíme v cukru smíchaném se skořicí nebo mletou vanilkou.

Vinné cukroví
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..