Letos mám experimentační náladu (a nic lepšího na práci) a zkouším zveganizovat různé cukroví, o kterém jsem doteď ani netušila, že vůbec existuje. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy šlehačkové cukroví ochutnala, u nás se nikdy nepeklo, ale to nevnímám jako překážku k jeho upečení.
A i když nevím, jak „má správně chutnat“, tak tahle varianta je skvělá. Za mě vede varianta obalená ve skořicovém cukru, ale věřím, že tohle bude hodně indivuální.
A co vy? Už jste začali péct? Nebo se vám do toho letos nechce?
Suroviny
Postup
Mouku smícháme s povoleným tukem a kokosovým mlékem a vypracujeme v hladké těsto.
Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice (vydrží i několik dní).
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Rozválíme těsto a vykrajovátkem vykrájíme menší tvary.
Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.
Pečeme 8 - 10 minut.
Moučkový cukr smícháme s vanilkou nebo skořicí a ještě teplé cukroví v něm obalíme.
Ingredients
Directions
Mouku smícháme s povoleným tukem a kokosovým mlékem a vypracujeme v hladké těsto.
Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice (vydrží i několik dní).
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Rozválíme těsto a vykrajovátkem vykrájíme menší tvary.
Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.
Pečeme 8 - 10 minut.
Moučkový cukr smícháme s vanilkou nebo skořicí a ještě teplé cukroví v něm obalíme.