Kokosové „šlehačkové“ cukroví

Letos mám experimentační náladu (a nic lepšího na práci) a zkouším zveganizovat různé cukroví, o kterém jsem doteď ani netušila, že vůbec existuje. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy šlehačkové cukroví ochutnala, u nás se nikdy nepeklo, ale to nevnímám jako překážku k jeho upečení.

A i když nevím, jak „má správně chutnat“, tak tahle varianta je skvělá. Za mě vede varianta obalená ve skořicovém cukru, ale věřím, že tohle bude hodně indivuální. 

A co vy? Už jste začali péct? Nebo se vám do toho letos nechce?

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 220 g hladké mouky (upřesnit, myslim, že toho bylo víc)
 100 g rostlinného tuku (já použila alsan)
 100 ml kokosového mléka
 moučkový cukr
 mletá vanilka (nebo vanilkový cukr) nebo skořice

Postup

1

Mouku smícháme s povoleným tukem a kokosovým mlékem a vypracujeme v hladké těsto.

2

Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice (vydrží i několik dní).

3

Předehřejeme troubu na 200 °C.

4

Rozválíme těsto a vykrajovátkem vykrájíme menší tvary.

5

Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.

6

Pečeme 8 - 10 minut.

7

Moučkový cukr smícháme s vanilkou nebo skořicí a ještě teplé cukroví v něm obalíme.

„šlehačkové“ cukroví

Ingredients

 220 g hladké mouky (upřesnit, myslim, že toho bylo víc)
 100 g rostlinného tuku (já použila alsan)
 100 ml kokosového mléka
 moučkový cukr
 mletá vanilka (nebo vanilkový cukr) nebo skořice

Directions

1

Mouku smícháme s povoleným tukem a kokosovým mlékem a vypracujeme v hladké těsto.

2

Těsto dáme alespoň na hodinu do lednice (vydrží i několik dní).

3

Předehřejeme troubu na 200 °C.

4

Rozválíme těsto a vykrajovátkem vykrájíme menší tvary.

5

Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.

6

Pečeme 8 - 10 minut.

7

Moučkový cukr smícháme s vanilkou nebo skořicí a ještě teplé cukroví v něm obalíme.

Kokosové „šlehačkové“ cukroví
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..