Matcha krém z kešu

Když už jsem se rozhodla, že budu letos s cukrovím experimentovat, tak jsem to vzala z gruntu. Na slepování lineckého cukroví jsem se kromě marmelády rozhodla ještě pro matcha krém. V nalezených receptech všichni používali máslo nebo jiný tuk a moučkový cukr. Do toho se mi ale úplně nechtělo – když už jsem se cukru vyhla při pečení, tak jsem se mu chtěla vyhnout i v následné fázi. A protože krémy na raw cheesecaky se dělají z kešu, bylo celkem jasné, kudy se recept bude ubírat.

Krém jsem použila na slepování cukroví, ale dokážu si ho dost dobře představit jako toping na brownies nebo jako krém do dortu. Nízkohistaminovou variantu na brownies jsem našla u Kašulky (kde jinde taky, jinde informace o HIT ani nehledám). Každopádně na tenhle krém budu myslet, až zase budu něco péct.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 160 g kešu
 40 g agávového sirupu
 70 ml rostlinného mléka
 2 lžičky matchy
 1 lžička citronové šťávy (nemusí být)
 špetka vanilky

Postup

1

Všechny suroviny vložíme do mixeru a rozmixujeme do hladka.

Matcha krém z kešu

Ingredients

 160 g kešu
 40 g agávového sirupu
 70 ml rostlinného mléka
 2 lžičky matchy
 1 lžička citronové šťávy (nemusí být)
 špetka vanilky

Directions

1

Všechny suroviny vložíme do mixeru a rozmixujeme do hladka.

Matcha krém
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..