Čokoládový likér

Loni jsem dělala kokosový likér a doma měl takový úspěch, že si ho letos ségra objednala znovu. Psala jsem jí totiž, jak jsem šla pro rum do makového cukroví, které si taky objednala, a odešla jsem s flaškou kapitána Morgana. A když už jsem měla doma rum, řekla jsem si, že bych jí k tomu mohla udělat ještě likér čokoládový.

Tenhle je tedy velmi intenzivně čokoládový, takže můžete vynechat přidání dodatečného kakaa nebo použít méně procentní čokoládu. Každopádně je to fakt dobrý a určitě budu dělat ještě jeden, protože jsem ho udělala málo.

U mamky a ségry tedy vede ten kokosový, já se nemůžu rozhodnout a bratranec si žádal recept na tenhle (tak tady ho máš, Pepo). Tenhle není takový „hubylep“ jako ten kokosový, takže záleží na vás, čemu dáváte přednost. Já doporučuji zkusit oba. 

Čokoládový i kokosový likér jsou skvělý jedlý (v tomhle případě teda spíš pitný) dárek kamarádům i dospělé části rodiny. Stačí najít někde nějakou pěknou lahev (stačí klidně nějaká od nemléka nebo něčeho podobného, ze které sloupnete etiketu a vytvoříte nějakou pěknou cedulku) a likér vytvoříte během chvilky.

Tohle je pro letošek poslední vánoční recept, tak bych vám chtěla popřát krásné Vánoce. Nestresujte se, nehoňte se a hlavně si to pořádně užijte.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
 400 ml ovesného mléka (nebo jiného rostlinného dle chuti)
 100 g 60% čokolády
 100 g cukru
 25 g holandského kakaa
 250 ml rumu (nebo víc dle chuti)

Postup

1

Kokosové mléko přivedeme k varu.

2

Stáhneme plotýnku na minimum a přisypeme cukr, nalámeme čokoládu a přidáme kakao.

3

Táhneme pod bodem varu asi půl hodiny.

4

Přilijeme ovesné mléko a dáme vychladit.

5

Přilijeme rum. Množství a značku si upravte podle vlastních preferencí. Já přidala 250 ml kapitána Morgana, ale jsem si vědoma toho, že pro normální lidi je tohle množství málo. Nebojte se tudíž jít klidně na dvojnásobek.

vánoční čokoládový likér

Ingredients

 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
 400 ml ovesného mléka (nebo jiného rostlinného dle chuti)
 100 g 60% čokolády
 100 g cukru
 25 g holandského kakaa
 250 ml rumu (nebo víc dle chuti)

Directions

1

Kokosové mléko přivedeme k varu.

2

Stáhneme plotýnku na minimum a přisypeme cukr, nalámeme čokoládu a přidáme kakao.

3

Táhneme pod bodem varu asi půl hodiny.

4

Přilijeme ovesné mléko a dáme vychladit.

5

Přilijeme rum. Množství a značku si upravte podle vlastních preferencí. Já přidala 250 ml kapitána Morgana, ale jsem si vědoma toho, že pro normální lidi je tohle množství málo. Nebojte se tudíž jít klidně na dvojnásobek.

Čokoládový likér
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..