Bramborový salát už na blogu mám ve dvou různých podobách (jeden je se sojanézou a druhý se sojovým jogurtem), tahle třetí varianta je s kešunézou. Pro bráchu jsem totiž hledala něco nízkohistaminového. A i když Kašulka píše, že domácí sojanéza obsahuje tak malé množství sóji, že by neměla vadit, chtěla jsem zkusit něco jiného. Už jenom proto, že domácí sojanézu neumím tak dobrou, abych vám ji tady mohla prezentovat. Kešunéza mi naproti tomu přijde mnohem jednodušší a chutnější.
V tomhle salátu jsem kromě kešunézy udělala ještě výměnu kyselých okurek za kyselejší jablko. A i když ten salát chutná jinak než ten „normální“, musím říct, že nás doma fakt baví. Čerstvou zeleninu dávám vždycky, takže pro nás to nebyla tak velká změna. Moje mamka dává zeleninu sterilovanou, takže pro ni ta změna byla znatelnější, ale i jí tahle verze chutnala. Bráchovi jsem ho raději ochutnat nedávala, protože jsme ho přivezli třetí den a to v kombinaci s histaminovou intolerancí není dobrá kombinace.
A jak máte nejraději bramborový salát? A chystáte se ho připravovat na Štedrý večer? My letos bramborový salát asi vzdáváme a to i ten s kešunézou, protože vánočních receptů už jsme si kvůli blogu užili až dost. Nejspíš budeme mít stejně jako loni sushi.
Suroviny
Postup
Brambory uvaříme ve slupce do změknutí.
Oloupeme je a nakrájíme na menší kostičky (nebo použijeme mřížky na brambory).
Mrkev očistíme, jablko omyjeme a zbavíme jádřincem a nakrájíme spolu s paprikou na drobné kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme co nejdrobněji.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Hrášek zalijeme vroucí vodou a po 2 minutách slijeme (tento krok lze přeskočit).
Vše smícháme, osolíme, přidáme kešunézu a dáme na pár hodin do chladu odležet.
Ingredients
Directions
Brambory uvaříme ve slupce do změknutí.
Oloupeme je a nakrájíme na menší kostičky (nebo použijeme mřížky na brambory).
Mrkev očistíme, jablko omyjeme a zbavíme jádřincem a nakrájíme spolu s paprikou na drobné kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme co nejdrobněji.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Hrášek zalijeme vroucí vodou a po 2 minutách slijeme (tento krok lze přeskočit).
Vše smícháme, osolíme, přidáme kešunézu a dáme na pár hodin do chladu odležet.