Cože? Recept na gazpacho na konci listopadu? Milovníci Červeného trpaslíka jistě ví, odkud vítr fouká.
Nejenže má dnes svátek Kateřina (čímž přeji vše nejlepší svojí sestře i ostatním Kateřinám), dnes je zároveň Den polévky gazpacho. Pokud Červeného trpaslíka neznáte, vykašlete se pro dnešek na pečení cukroví (nebo cokoliv jiného, co zrovna děláte) a dejte si na půl hodinky nohy nahoru a pusťte si díl Me².
Nepředpokládám, že si v těchto chladných dnech někdo budete připravovat studenou polévku (i když vždycky si ji můžete trochu přihřát), ale v létě se tenhle recept ještě bude hodit.
Recept je podle Omara Allibhoye na youtube kanálu Jamieho Olivera. Pár poznatků z několika pokusů podle tohoto receptu:
- nedokážu poznat rozdíl mezi vinným a sherry octem – takže pokud sherry ocet nenajdete někde náhodou, tak si v klidu vystačíte s obyčejným vinným,
- kmín je dost výrazná ingredience, předpokládám, že někomu může v téhle polévce vadit,
- v létě se šikne led, ale pokud byste si ji fakt chtěli připravit teď, tak doporučuji led vynechat.
Suroviny
Postup
Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme semínek, pokrájíme na větší kusy a vložíme do mixeru.
Oloupeme česnek, chléb nakrájíme na kostky a dáme k zelenině do mixeru.
Přilijeme vodu, olej a ocet a přidáme led. Osolíme, opepříme a případně přidáme kmín.
Mixujeme dohladka.
Podáváme s opečenými chlebovými krutonky a najemno nakrájenou zeleninou.

Ingredients
Directions
Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme semínek, pokrájíme na větší kusy a vložíme do mixeru.
Oloupeme česnek, chléb nakrájíme na kostky a dáme k zelenině do mixeru.
Přilijeme vodu, olej a ocet a přidáme led. Osolíme, opepříme a případně přidáme kmín.
Mixujeme dohladka.
Podáváme s opečenými chlebovými krutonky a najemno nakrájenou zeleninou.