Po letech veganství si nemyslím, že špagety je nutné posypat sýrem. Přesto si občas připravím parmezán z vlašských ořechů nebo mandlí (záleží, co zrovna máme v zásobě). Tento „sýr“ připravíte během chvilky, vyjde vás relativně levně (alespoň v porovnání s alternativami sýra, které seženete v obchodech) a složení je také výrazně lepší než u kupovaných alternativ.
Nikdy jsem nebyla zrovna fanoušek sýrů, ale tenhle „parmezán“ mě baví. I když je asi dobré to v duchu nesrovnávat se skutečným parmezánem. Důvodů, proč jsem použila tento název, je víc. Jedním z nich je fakt, že díky tomu víte, jak tuto potravinu dál použít. Případně fakt, že se tak běžně nazývá nejen ve veganských restauracích. No a nakoc fakt, že je to tak nazváno v kuchařce The cheesy vegan, ze které tento recept pochází.
Suroviny
Postup
Všechny suroviny vložíme do sekacího mixeru a krátce mixujeme, dokud nejsou ořechy rozdrceny na drobno.
Ingredients
Directions
Všechny suroviny vložíme do sekacího mixeru a krátce mixujeme, dokud nejsou ořechy rozdrceny na drobno.