Parmezán z vlašských ořechů nebo mandlí

Po letech veganství si nemyslím, že špagety je nutné posypat sýrem. Přesto si občas připravím parmezán z vlašských ořechů nebo mandlí (záleží, co zrovna máme v zásobě). Tento „sýr“ připravíte během chvilky, vyjde vás relativně levně (alespoň v porovnání s alternativami sýra, které seženete v obchodech) a složení je také výrazně lepší než u kupovaných alternativ.

ořechový parmezán

Nikdy jsem nebyla zrovna fanoušek sýrů, ale tenhle „parmezán“ mě baví. I když je asi dobré to v duchu nesrovnávat se skutečným parmezánem. Důvodů, proč jsem použila tento název, je víc. Jedním z nich je fakt, že díky tomu víte, jak tuto potravinu dál použít. Případně fakt, že se tak běžně nazývá nejen ve veganských restauracích. No a nakoc fakt, že je to tak nazváno v kuchařce The cheesy vegan, ze které tento recept pochází.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí
 3 lžíce lahůdkového droždí
 ½ lžičky soli
 1 lžička citronové šťávy
 pepř

Postup

1

Všechny suroviny vložíme do sekacího mixeru a krátce mixujeme, dokud nejsou ořechy rozdrceny na drobno.

rawmesan

Ingredients

 1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí
 3 lžíce lahůdkového droždí
 ½ lžičky soli
 1 lžička citronové šťávy
 pepř

Directions

1

Všechny suroviny vložíme do sekacího mixeru a krátce mixujeme, dokud nejsou ořechy rozdrceny na drobno.

Parmezán z vlašských ořechů nebo mandlí
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.