Plněné ořechy

Plněné ořechy jsem letos dělala poprvé. Když opomenu, že jsem je dělala nadvakrát, protože jsem neměla dostatek formiček (ne, 30 ořechových formiček vážně nestačí a stejně budete muset zbytek těsta v druhém kole nacpat do mušliček nebo jiných formiček na pracny, nebo si střihnout ještě jedno kolo), tak se kupodivu povedly. Jsou měkké, akorát sladké a vypadají hezky.

Pověry tvrdí, že plněné ořechy se mají dělat na začátku adventu. Prý aby se pořádně uležely. Já nevím, ale na našem balkonu jim k uležení stačilo pár dní.

Pokud ale věříte pověrám, uložte si tento recept na příští rok. Pokud pověrám moc nedáte a chcete je zkusit ještě letos, máte nejvyšší čas začít připravovat těsto. Přeji vám úspěšné pečení a nezapomeňte si sehnat dostatek formiček (ať to nemusíte jako já dělat na víckrát).

AuthorreBarbora

Suroviny

Těsto
 175 g hladké mouky
 75 g moučkového cukru
 60 g vlašských ořechů
 125 g ramy z vlašských ořechů (nebo jiného ztuženého rostlinného tuku)
 15 g holandského kakaa
Krém
 50 g ramy z vlašských ořechů (nebo jiného ztuženého rostlinného tuku)
 50 g moučkového cukru
 20 g vlašských ořechů
 holandské kakao (volitelně)

Postup

1

Mouku, cukr a ořechy smícháme v míse (pokud chcete tmavé ořechy, přidejte kakaa). Přidáme ramu a vypracujte těsto. Necháme v lednici odležet alespoň.

2

Těsto vmačkáme do formiček (hotové ořechy se malinko nafouknou, takže se snažte, aby se těsto směrem doprostřed svažovalo) a rozprostřeme formičky na plech.

3

Troubu předehřejeme na 160 °C (doporučuji dělat zároveň s pracnami, které vyžadují stejnou teplotu).

4

Pečeme asi 8 minut. Po vychlednutí vyklepneme z formiček a dáme do chladu odpočinout.

5

Metličkovým mixerem vyšleháme ramu z vlašských ořechů (alespoň 5 minut). Poté přidáme cukr, ořechy a případně kakao pro obarvení. Kakao přidávejte postupně po lžících.

6

Krém naneseme na polovinu ořechu lžící nebo zdobicím sáčkem a přiklopíme druhou polovinu ořechu.

 

 

Ingredients

Těsto
 175 g hladké mouky
 75 g moučkového cukru
 60 g vlašských ořechů
 125 g ramy z vlašských ořechů (nebo jiného ztuženého rostlinného tuku)
 15 g holandského kakaa
Krém
 50 g ramy z vlašských ořechů (nebo jiného ztuženého rostlinného tuku)
 50 g moučkového cukru
 20 g vlašských ořechů
 holandské kakao (volitelně)

Directions

1

Mouku, cukr a ořechy smícháme v míse (pokud chcete tmavé ořechy, přidejte kakaa). Přidáme ramu a vypracujte těsto. Necháme v lednici odležet alespoň.

2

Těsto vmačkáme do formiček (hotové ořechy se malinko nafouknou, takže se snažte, aby se těsto směrem doprostřed svažovalo) a rozprostřeme formičky na plech.

3

Troubu předehřejeme na 160 °C (doporučuji dělat zároveň s pracnami, které vyžadují stejnou teplotu).

4

Pečeme asi 8 minut. Po vychlednutí vyklepneme z formiček a dáme do chladu odpočinout.

5

Metličkovým mixerem vyšleháme ramu z vlašských ořechů (alespoň 5 minut). Poté přidáme cukr, ořechy a případně kakao pro obarvení. Kakao přidávejte postupně po lžících.

6

Krém naneseme na polovinu ořechu lžící nebo zdobicím sáčkem a přiklopíme druhou polovinu ořechu.

Notes

Plněné ořechy
One comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *