Plněné ořechy

plněné ořechy

Plněné ořechy jsem letos dělala poprvé. Když opomenu, že jsem je dělala nadvakrát, protože jsem neměla dostatek formiček (ne, 30 ořechových formiček vážně nestačí a stejně budete muset zbytek těsta v druhém kole nacpat do mušliček nebo jiných formiček na pracny, nebo si střihnout ještě jedno kolo), tak se kupodivu povedly. Jsou měkké, akorát sladké a vypadají hezky.

Pověry tvrdí, že plněné ořechy se mají dělat na začátku adventu. Prý aby se pořádně uležely. Já nevím, ale na našem balkonu jim k uležení stačilo pár dní. 

Pokud ale věříte pověrám, uložte si tento recept na příští rok. Pokud pověrám moc nedáte a chcete je zkusit ještě letos, máte nejvyšší čas začít připravovat těsto. Přeji vám úspěšné pečení a nezapomeňte si sehnat dostatek formiček (ať to nemusíte jako já dělat na víckrát).

 

Plněné ořechy
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 175 g hladké mouky
  2. 75 g cukru moučka
  3. 60 g vlašských ořechů
  4. 125 g ramy z vlašských ořechů (nebo jiného ztuženého rostlinného tuku)
  5. 15 - 30 g kakaa (volitelně)
  6. ------------------------------------------------------------------------------------------------
  7. 50 g ramy z vlašských ořechů (nebo jiného ztuženého rostlinného tuku)
  8. 50 g moučkového cukru
  9. 20 g vlašských ořechů
  10. kakao (volitelně)
Postup
  1. Mouku, cukr a ořechy smícháme v míse (pokud chcete tmavé ořechy, přidejte kakaa). Přidáme ramu a vypracujte těsto. Nechte v lednici odležet alespoň.
  2. Těsto vmačkáme do formiček (hotové ořechy se malinko nafouknou, takže se snažte, aby se těsto směrem doprostřed svažovalo) a rozprostřeme formičky na plech.
  3. Troubu předehřejeme na 160 °C (doporučuji dělat zároveň s pracnami, které vyžadují stejnou teplotu).
  4. Pečeme asi 8 minut. Po vychlednutí vyklepneme z formiček a dáme do chladu odpočinout.
  5. Metličkovým mixerem vyšleháme ramu z vlašských ořechů (alespoň 5 minut). Poté přidáme cukr, ořechy a případně kakao pro obarvení. Kakao přidávejte postupně po lžících, dokud nedosáhnete požadované barvy.
  6. Krém naneseme na polovinu ořechu lžící nebo zdobicím sáčkem a přiklopíme druhou polovinu ořechu.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..