Kokosový likér

Recept na tenhle úžasný kokosový likér jsem chtěla přidat už včera. Ale protože jsem matla a houby ajťačka, nemohla jsem se pro technické potíže dostat k administraci vlastního webu. Ale lepší pozdě než nikdy.

Tento likér skvěle poslouží jako vánoční dárek pro příbuzné a kamarády – já jsem musela dělat další dvě dávky (jednu pro maminku a druhou pro švagra), protože jsem toho prý přivezla málo.

Recept je poněkud minimalistický, což je jedna z mnoha věcí, které na tomto likéru miluji. Potřebujete jen kokosové mléko a cukr, ze kterých vyrobíte kondenzované mléko, bílý rum a případně mletou vanilku. 

 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 800 ml kokosového mléka (2 plechovky)
 150 g cukru
 250 ml bílého (nebo jiného oblíbeného) rumu (můžete dát více, pokud to tak máte radši)
 ½ lžičky mletého vanilkového prášku (volitelně)

Postup

1

Podle receptu v odkazu dole si z jedné plechovky kokosového mléka a cukru vyrobíme kondenzované mléko. Necháme ho vychladnout a zhoustnout.

2

Přilijeme rum, druhou plechovku kokosového mléka a vanilku a rozmixujeme (kvůli tuhé části doporučuji použít mixer, ale můžete ho prostě jen promíchat metličkou a poté protřepat v lahvi).

3

Přelijeme do lahví, dáme vychladit a na tajňačku upíjíme při každé návštěvě ledničky.

Poznámky

V lednici vydrží minimálně 1 týden, možná i delší dobu (ale tak dlouho vám pravděpodobně stejně nevydrží).

Recept na kondenzované kokosové mléko.

veganský kokosový likér

Ingredients

 800 ml kokosového mléka (2 plechovky)
 150 g cukru
 250 ml bílého (nebo jiného oblíbeného) rumu (můžete dát více, pokud to tak máte radši)
 ½ lžičky mletého vanilkového prášku (volitelně)

Directions

1

Podle receptu v odkazu dole si z jedné plechovky kokosového mléka a cukru vyrobíme kondenzované mléko. Necháme ho vychladnout a zhoustnout.

2

Přilijeme rum, druhou plechovku kokosového mléka a vanilku a rozmixujeme (kvůli tuhé části doporučuji použít mixer, ale můžete ho prostě jen promíchat metličkou a poté protřepat v lahvi).

3

Přelijeme do lahví, dáme vychladit a na tajňačku upíjíme při každé návštěvě ledničky.

Kokosový likér
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
5 komentářů Přidat své
  1. Nezlobte se, ale Vas recept stoji za nic. Delam ho uz ponekolikate, a vzdycky jsou s tim jen problemy. Napriklad se mi udelala tekuta slozka a oddeleny jakysi kokosovy tuk, neda se to nijak spojit, rozmixovat, ani rozslehat. Je to na nic. Máma se mi divi, ze porad zkousim veganske alternativy, a ja uz se sama sobe divim taky.

      1. Dělám již několikátý rok a je naprosto luxusní, kdo ochutná chce recept. Moc děkuji 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..