Léto, teplo, jahodová sezóna… Komu by se v tomhle počasí chtělo vařit teplá vydatná jídla. Léto je ideální období na saláty. Salát naštěstí nemusí nutně znamenat jen spoustu listí se zálivkou (i když ani takové listí s dobře připravenou zálivkou nemusí být špatná volba). Salát můžete připravit i kombinací ovoce, zeleniny a nějaké obiloviny či luštěniny. Třeba tento salát s jahodami a bulgurem obsahuje mimo jiné papriky, avokádo a ořechy. A je boží.
Salát s jahodami a bulgurem samozřejmě můžete různě modifikovat – experimentům se meze nekladou. Pokud přijdete s nějakou neotřelou kombinací, dejte mi vědět do komentářů.
Salát s jahodami a bulgurem
2018-07-11 21:54:52
Suroviny
- 150 g bulguru
- 300 ml vroucí vody + 1 lžíce citronové šťávy
- 200 g čerstvých jahod
- 1 zelená paprika
- 1 jarní cibulka
- 50 g vlašských ořechů
- 1/2 hrstky čerstvé bazalky
- 1 avokádo
- šťáva z půlky citronu
- sůl
Postup
- Bulgur zalijeme osolenou vroucí vodou a přiklopíme. Necháme asi 15 minut odstát.
- Jahody a zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Vlašské ořechy a bazalku nasekáme na drobno.
- Avokádo v misce utřeme s citronovou šťávou a solí.
- Když bulgur trochu zchladne, přidáme do něj všechny připravené suroviny. Promícháme a dáme vychladit do lednice.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/