Salát z bulguru a jahod

salát z bulguru a jahod

Léto, teplo, jahodová sezóna… Komu by se v tomhle počasí chtělo vařit teplá vydatná jídla. Léto je ideální období na saláty. Salát naštěstí nemusí nutně znamenat jen spoustu listí se zálivkou (i když ani takové listí s dobře připravenou zálivkou nemusí být špatná volba). Salát můžete připravit i kombinací ovoce, zeleniny a nějaké obiloviny či luštěniny.

Tenhle salát je kombinace jahod, paprik, bulguru a avokáda. A je boží. 

 

 

 

Salát z bulguru a jahod
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 150 g bulguru
  2. 300 ml vroucí vody + 1 lžíce citronové šťávy
  3. 200 g čerstvých jahod
  4. 1 zelená paprika
  5. 1 jarní cibulka
  6. 50 g vlašských ořechů
  7. 1/2 hrstky čerstvé bazalky
  8. 1 avokádo
  9. šťáva z půlky citronu
  10. sůl
Postup
  1. Bulgur zalijeme osolenou vroucí vodou a přiklopíme. Necháme asi 15 minut odstát.
  2. Jahody a zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Vlašské ořechy a bazalku nasekáme na drobno.
  4. Avokádo v misce utřeme s citronovou šťávou a solí.
  5. Když bulgur trochu zchladne, přidáme do něj všechny připravené suroviny. Promícháme a dáme vychladit do lednice.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *