Vidíte, jak zamilovaně se Garfield na ty lasagne tváří? Takhle nějak se tvářil i můj drahý, když je ochutnal. Tak doufám, že až je zkusíte, budete na tom stejně.
Suroviny
Postup
V osolené vodě uvaříme sójový granulát. Když je měkký, propláchneme ho studenou vodou, necháme vychladnout a poté pořádně vyždímáme, aby poté natáhl koření.
Silken tofu vidličkou romačkáme, přidáme lahůdkové droždí, utřený česnek, nasekanou čerstvou nebo sušenou bazalku (pokud budete dávat čerstvou, dejte jí víc než uvádím) a sůl, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a promícháme. Dáme do ledničky.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a pak přidáme sójový granulát. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme hořčici, lahůdkové droždí a bazalku a necháme smažit asi pět minut. Poté přidáme pasírovaná rajčata a utřený česnek. Necháme 5 minut vařit a poté odstavíme z plotny.
V jiném katrolku ropustíme rostlinný tuk a na středním plameni přidáme mouku. Asi minutu smažíme, abychom dostali světlou jíšku. Poté přidáme rostlinné mléko a smetanu, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme 10 - 15 minut, dokud nemá bešamel hustotu omáčky. Odstavíme z plotny.
Na dno zapékací mísy dáme trochu rajčatové omáčky, poté vrstvu lasagní, pak přidáme bešamel, rajčatovou omáčku, tofu ricottu, lasagne a opakujeme. Na poslední vrstvu lasagní nalijeme bešamel.
Dáme do trouby a pečeme 30 - 45 minut.

Ingredients
Directions
V osolené vodě uvaříme sójový granulát. Když je měkký, propláchneme ho studenou vodou, necháme vychladnout a poté pořádně vyždímáme, aby poté natáhl koření.
Silken tofu vidličkou romačkáme, přidáme lahůdkové droždí, utřený česnek, nasekanou čerstvou nebo sušenou bazalku (pokud budete dávat čerstvou, dejte jí víc než uvádím) a sůl, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a promícháme. Dáme do ledničky.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a pak přidáme sójový granulát. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme hořčici, lahůdkové droždí a bazalku a necháme smažit asi pět minut. Poté přidáme pasírovaná rajčata a utřený česnek. Necháme 5 minut vařit a poté odstavíme z plotny.
V jiném katrolku ropustíme rostlinný tuk a na středním plameni přidáme mouku. Asi minutu smažíme, abychom dostali světlou jíšku. Poté přidáme rostlinné mléko a smetanu, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme 10 - 15 minut, dokud nemá bešamel hustotu omáčky. Odstavíme z plotny.
Na dno zapékací mísy dáme trochu rajčatové omáčky, poté vrstvu lasagní, pak přidáme bešamel, rajčatovou omáčku, tofu ricottu, lasagne a opakujeme. Na poslední vrstvu lasagní nalijeme bešamel.
Dáme do trouby a pečeme 30 - 45 minut.
To vypadá dokonale! Když tam dám “obyč” ricottu, asi to nebude vadit, nebo se pletu? Děkuji, Kuba
Vadit by to nemělo ničemu, i když jako vegan to vyzkoušené nemám.