Lasagne s rajčatovou omáčkou a tofu ricottou

Vidíte, jak zamilovaně se Garfield na ty lasagne tváří? Takhle nějak se tvářil i můj drahý, když je ochutnal.  Tak doufám, že až je zkusíte, budete na tom stejně.

Lasagne
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 350 g silken tofu
  2. šťáva z půlky citronu
  3. 3 lžičky lahůdkového droždí
  4. 1 lžíce olivového oleje
  5. 2 stroužky česneku
  6. 2 lžičky bazalky
  7. sůl
  8. --------------------------------------
  9. 2 hrnky sójového granulátu
  10. 1 velká cibule
  11. 400 ml pasírovaných rajčat
  12. 2 stroužky česneku
  13. 1 lžíce plnotučné hořčice
  14. 5 lžic sójové omáčky
  15. 2 lžíce olivového oleje
  16. 3 lžíce lahůdkového droždí
  17. 2 lžíce bazalky
  18. --------------------------------------
  19. 50 g rostlinného tuku
  20. 50 g hladké mouku
  21. 250 ml rostlinné smetany
  22. 500 ml rostlinného mléka
  23. sůl
  24. muškátový oříšek
  25. --------------------------------------
  26. 250 g lasagní
Postup
  1. V osolené vodě uvaříme sójový granulát. Když je měkký, propláchneme ho studenou vodou, necháme vychladnout a poté pořádně vyždímáme, aby poté natáhl koření.
  2. Silken tofu vidličkou romačkáme, přidáme lahůdkové droždí, utřený česnek, nasekanou čerstvou nebo sušenou bazalku (pokud budete dávat čerstvou, dejte jí víc než uvádím) a sůl, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a promícháme. Dáme do ledničky.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  4. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a pak přidáme sójový granulát. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme hořčici, lahůdkové droždí a bazalku a necháme smažit asi pět minut. Poté přidáme pasírovaná rajčata a utřený česnek. Necháme 5 minut vařit a poté odstavíme z plotny.
  5. V jiném katrolku ropustíme rostlinný tuk a na středním plameni přidáme mouku. Asi minutu smažíme, abychom dostali světlou jíšku. Poté přidáme rostlinné mléko a smetanu, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Za stálého míchání vaříme 10 - 15 minut, dokud nemá bešamel hustotu omáčky. Odstavíme z plotny.
  6. Na dno zapékací mísy dáme trochu rajčatové omáčky, poté vrstvu lasagní, pak přidáme bešamel, rajčatovou omáčku, tofu ricottu, lasagne a opakujeme. Na poslední vrstvu lasagní nalijeme bešamel.
  7. Dáme do trouby a pečeme 30 - 45 minut.
Poznámka
  1. Pokud chcete, můžete lasagne zasypat oblíbeným veganským „sýrem“. Já jsem žádný nepoužila a i tak byly lasagne výborné. Je to tedy jen na vás.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

veganské lasagne

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *