Halušky se zelím, tofu a tempehem

Jsem si vědomá toho, že správné halušky by měly být s bryndzou. Jenže u nás se nikdy s bryndzou nedělaly. Matně si vybavuji, že mamka tvrdila, že bryndza není moc dobrá, a tak dělala halušky vždycky se zelím. Jak to s tou brynzou je, netuším. Nemůžu si vybavit, že bych ji někdy ochutnala ať už s haluškami, nebo s čímkoliv jiným.

halušky

A protože si nejsem jistá, jak by měly bryndzové halušky chutnat, nechce se mi k nim dělat ani veganskou alternativu. Tedy možná to někdy zkusím, ale budu si na to muset pozvat nějaké Slováky, aby zhodnotili, jestli to takhle můžu někam publikovat.

Takže zatím vám bude muset stačit verze se zelím. Ale ta verze je skvělá, takže se nemusíte bát.

 

Halušky se zelím, tofu a tempehem
Serves 4
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 750 g syrových brambor
  2. 250 g hladké mouky
  3. 1 lžička soli
  4. --------------------------------
  5. 500 g kysaného zelí
  6. 1 velká cibule
  7. 2 lžíce oleje
  8. --------------------------------
  9. 210 g uzeného tempehu
  10. 200 g uzeného tofu
  11. 5 lžic oleje
Postup
  1. Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a převedeme k varu. Mezitím oloupeme brambory a nastrouháme najemno. Přidáme sůl a hladkou mouku a vytvoříme těsto. Necháme asi 10 minut odpočinout.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli. V menším hrnci rozpálíme olej a přidáme cibuli. Necháme mírně zhnědnout. Mezitím si ze zelí dáme stranou tekutou část a zelí pokrájíme, abychom v něm neměli žádné dlouhé kusy. Když cibule zhnědne, přidáme zelí, zalijeme lákem. Pokud není zelí ponořené, přilijeme vody, aby všechno zelí bylo zakryté. Necháme vařit asi 15 minut do změknutí.
  3. Tofu a tempeh nakrájíme na kostičky a s olejem osmažíme na pánvi dokřupava.
  4. Když začne vařit voda na halušky, začneme vytvářet halušky. Pokud stejně jako já nemáte síto na halušky, pomocí dvou lžiček odebírejte po částech těsto, vždy maximálně 1/2 lžičky, a vhoďte do vroucí vody. Vařte dokud halušky nevyplavou. Uvařené halušky z povrchu sbírejte sítkem, nechte trochu okapat a dejte do mísy. Obě činnosti budete muset střídat, protože se budou halušky vařit rychleji, než stihnete všechno těsto zpracovat.
  5. Pokud máte síto na halušky, určitě víte jak na to - prostě těsto postupně přidávejte do síta a protlačte ho do vody.
  6. Pak už stačí vše smíchat dohromady.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..