Jak vyrobit veganský tvaroh

Znáte facebookovou skupinu Veganská DIY kuchařka? Občas tam lidé sice přidávají fotky namazaného chleba, ale občas se tam objeví nápad k nezaplacení. A přesně tak jsem přišla k tomuhle receptu. Někdo (už si bohužel nepamatuji kdo) tam dal návod, jak si doma vyrobit veganský tvaroh. Okamžitě jsem vyběhla pro sójové mléko a jablečný ocet a zkusila, jestli je to pravda pravdoucí nebo jestli je to jen nějaký mýtus. A protože píšu tenhle článek, tak je asi jasné, jak to dopadlo – není to mýtus.

tvaroh ze sojového mléka

Kdysi jsem sem dávala recept na tvarohovou pomazánku ze silken tofu. Můžu vám doporučit s klidným svědomím obě, je tedy jen na vás, která metoda vám bude vyhovovat víc. 

 

 

 

 

Tvarohová pomazánka
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 l neslazeného sójového mléka
  2. 100 ml jablečného octa
  3. -------------------------------
  4. 2 lžičky soli
  5. 2 lžičky sladké mleté papriky
  6. 1 cibule
  7. 2 stroužky česneku
  8. hrst pažitky a petrželky
  9. pepř
Postup
  1. Nalijeme sójové mléko do mísy a přilijeme jablečný ocet. Lehce promícháme, přikryjeme a dál s nádobou nehýbeme. Necháme alespoň půl hodiny stát.
  2. Sítko vyložíme plátýnkem a vlijeme do něj vzniklou směs. Je hodně řídká, neděste se. Necháme několik hodin (já nechávala přes noc) odkapat.
  3. Cibuli nakrájíme tak nadrobno, jak to jen jde. Prolisujeme česnek a nasekáme bylinky. Spolu se vzniklým tvarohem přendáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Promícháme.
Poznámka
  1. Použijete-li slazené sójové mléko, můžete si vyrobit sladkou tvarohovou pomazánku. Na tu vám ale přidám recept zase někdy příště.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..