Risotto s ředkvičkami a jablky

Risotto patří mezi má nejoblíbenější jídla. Postup na přípravu rýže je v podstatě univerzální a přitom s ním vykouzlíte mnoho různých variací podle toho, jaké suroviny použijete navíc. Jedno risotto už jste tady mohli vidět. Základ je stejný a přitom se jedná o zcela jiné jídlo.Některým lidem připadá risotto složité, ale to není pravda. Trvá to dlouho a musíte dávat pozor, kdy přilít další vývar, ale složité to rozhodně není. Můžete si při tom klidně číst knížku, pařit nějakou hru na mobilu, telefonovat nebo sledovat seriál. 

 
 
Risotto s jablky a ředkvičkami
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 500 g arborio nebo jiné rizotové rýže
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. 30 g šalotky
  4. 300 g jablek
  5. 250 g ředkviček
  6. 100 ml růžového veganského vína
  7. 1,5 l zeleninového vývaru
  8. 250 ml rostlinné smetany
  9. 200 g uzeného tofu nebo tempehu
Postup
  1. Ohřejeme vývar a udržujeme ho nejmenší plotýnce na minimálním plameni teplý.
  2. Nakrájíme šalotky na jemno, v hrnci rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje a vsypeme šalotku. Když zesklovatí, vsypeme rýži a necháme ji asi 2 minuty opékat, pak přilijeme víno. Hned jak se vstřebá vstřebá, vlijeme naběračku vývaru. První naběračka se též vstřebá celkem rychle. Pokaždé, když tekutina v rýži zmizí, přidáme další naběračku. Postupně bude vývar mizet pomaleji. Pokud by vývar nestačil a rýže byla stále ještě tvrdá, přidáme po naběračkách uvařenou vodu. Když je rýže dostatečně měkká, vlijeme sojovou smetanu.
  3. Ředkvičky očistíme i jablka očistíme a nakrájíme na kostičky.
  4. Tofu nebo tempeh nakrájíme na kostky a na troše olivového oleje jej opečeme dokřupava.
  5. Na talíře rozdělíme uvařenou rýži, ředkvičky, jablka a osmažený tempeh.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *