Risotto s ředkvičkami a jablky

Risotto patří mezi má nejoblíbenější jídla. Postup na přípravu rýže je v podstatě univerzální a přitom s ním vykouzlíte mnoho různých variací podle toho, jaké suroviny použijete navíc. Jedno risotto už jste tady mohli vidět. Základ je stejný a přitom se jedná o zcela jiné jídlo.Některým lidem připadá risotto složité, ale to není pravda. Trvá to dlouho a musíte dávat pozor, kdy přilít další vývar, ale složité to rozhodně není. Můžete si při tom klidně číst knížku, pařit nějakou hru na mobilu, telefonovat nebo sledovat seriál. 

 
 
Risotto with radishes and apples
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 30g shallot (2-3 pieces)
  2. 300 g apples (without seeds)
  3. 250 g radishes
  4. 2 Tbsp olive oil
  5. 500 g risotto rice
  6. 2 l vegetable broth
  7. 200 ml pink wine
  8. 250 ml soy cream
  9. 200 g smoked tofu or tempeh
Postup
  1. Warm the broth over low heat.
  2. Cut shallots, warm 2-3 Tbsp of olive oil and add shallots. Sauté until slightly translucent. Than add the rice. Sauté for a minute - don't let the rice turn brown. Add wine, cook while stirring until liquid is absorbed. Add a ladle of broth and cook again until liquid is absorbed. Continue adding ladles of broth. You'll see that rice will getting creamy consistency. Repeat this process until rice softens.
  3. If rice is not tender you can use hot water to finish it.
  4. Add salt if needed and add soy cream. Let cook for a minute.
  5. Chop radishes and apples to small pieces. Chop tofu or tempeh too and fry it in a saucepan on olive oil until it's crunchy.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *