Risotto patří mezi má nejoblíbenější jídla. Postup na přípravu rýže je v podstatě univerzální a přitom s ním vykouzlíte mnoho různých variací podle toho, jaké suroviny použijete navíc. Už jste tady mohli vidět dýňové risotto. Základ je stejný a přitom se jedná o zcela jiné jídlo. Některým lidem připadá risotto složité, ale to není pravda. Trvá to dlouho a musíte dávat pozor, kdy přilít další vývar, ale složité to rozhodně není. Můžete si při tom klidně číst knížku, pařit nějakou hru na mobilu, telefonovat nebo sledovat seriál.
Risotto s jablky a ředkvičkami
2017-09-14 22:45:08
Suroviny
- 500 g arborio nebo jiné rizotové rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- 30 g šalotky
- 300 g jablek
- 250 g ředkviček
- 100 ml růžového veganského vína
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 250 ml rostlinné smetany
- 200 g uzeného tofu nebo tempehu
Postup
- Ohřejeme vývar a udržujeme ho nejmenší plotýnce na minimálním plameni teplý.
- Nakrájíme šalotky na jemno, v hrnci rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje a vsypeme šalotku. Když zesklovatí, vsypeme rýži a necháme ji asi 2 minuty opékat, pak přilijeme víno. Hned jak se vstřebá vstřebá, vlijeme naběračku vývaru. První naběračka se též vstřebá celkem rychle. Pokaždé, když tekutina v rýži zmizí, přidáme další naběračku. Postupně bude vývar mizet pomaleji. Pokud by vývar nestačil a rýže byla stále ještě tvrdá, přidáme po naběračkách uvařenou vodu. Když je rýže dostatečně měkká, vlijeme sojovou smetanu.
- Ředkvičky očistíme i jablka očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Tofu nebo tempeh nakrájíme na kostky a na troše olivového oleje jej opečeme dokřupava.
- Na talíře rozdělíme uvařenou rýži, ředkvičky, jablka a osmažený tempeh.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Mňam, to vypadá dobře.Nezvyklé kombinace zkouším ráda!
Měj se hezky, Štěpánka z Corcula
Corculum | Stepanka_T
Instagram