Makovec

vegan makový moučník

Nedávno jsem koupila velké množství máku, který je třeba sdělat. Makové koláčky už jsem vám sem kdysi dávala, chtěla jsem tedy zkusit něco, co tady ještě není. Nakonec padla volba na tuto českou klasiku, dětství asi každého z nás.

Já jsem obrovský milovník máku, ale najde se pár věcí, kterým jsem nikdy nepřišla na chuť – šišky a nudle s mákem. Jinak miluji v podstatě cokoliv s mákem.

A jak jste na tom s mákem vy? Máte ho rádi? Nebo ho moc nemusíte? Napište mi to do komentářů.

 

Poppy seed cake
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 75 g margarínu
  2. 150 g třtinového cukru
  3. 225 g hladké mouky
  4. 200 g mletého máku
  5. 12 g prášku do pečiva
  6. 400 ml vlažného rostlinného mléka
Postup
  1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Pečícím papírem vyložíme formu.
  2. V malé míse smícháme margarín a cukr.
  3. V jiné míse smícháme mouku, mák a prášek do pečiva. Přidáme směs margarínu a curku a přilijeme rostlinné mléko. Smícháme dohromady. Těsto vlijeme do formy.
  4. Pečeme 40 minut (nebo víc, pokud máme hlubší formu) - zkoušíme zapíchnout špejli a když se na ni těsto nelepí, je makovec hotový.
  5. Teď už jen počkáme, až vychladne.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

 veganský makovec

    1. Nejen vypadá <3 Kdybych nepotřebovala zhubnout, pekla bych ho klidně 2x do týdne (jsme jen dva) 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *