Makovec

Nedávno jsem koupila velké množství máku, který je třeba sdělat. Makové koláčky už jsem vám sem kdysi dávala, chtěla jsem tedy zkusit něco, co tady ještě není. Nakonec padla volba na makovec.

Já jsem obrovský milovník máku, ale najde se pár věcí, kterým jsem nikdy nepřišla na chuť – šišky a nudle s mákem. Jinak miluji v podstatě cokoliv s mákem.

A jak jste na tom s mákem vy? Máte ho rádi? Nebo ho moc nemusíte? Napište mi to do komentářů.

AuthorreBarbora

Suroviny

 75 g margarínu
 150 g třtinového cukru
 225 g hladké mouky
 200 g mletého máku
 12 g prášku do pečiva
 400 ml vlažného rostlinného mléka

Postup

1

Troubu předehřejeme na 160 °C. Pečícím papírem vyložíme formu.

2

V malé míse smícháme margarín a cukr.

3

V jiné míse smícháme mouku, mák a prášek do pečiva. Přidáme směs margarínu a curku a přilijeme rostlinné mléko. Smícháme dohromady. Těsto vlijeme do formy.

4

Pečeme 40 minut (nebo víc, pokud máme hlubší formu) - zkoušíme zapíchnout špejli a když se na ni těsto nelepí, je makovec hotový.

5

Necháme vychladnout.

 

 

Ingredients

 75 g margarínu
 150 g třtinového cukru
 225 g hladké mouky
 200 g mletého máku
 12 g prášku do pečiva
 400 ml vlažného rostlinného mléka

Directions

1

Troubu předehřejeme na 160 °C. Pečícím papírem vyložíme formu.

2

V malé míse smícháme margarín a cukr.

3

V jiné míse smícháme mouku, mák a prášek do pečiva. Přidáme směs margarínu a curku a přilijeme rostlinné mléko. Smícháme dohromady. Těsto vlijeme do formy.

4

Pečeme 40 minut (nebo víc, pokud máme hlubší formu) - zkoušíme zapíchnout špejli a když se na ni těsto nelepí, je makovec hotový.

5

Necháme vychladnout.

Notes

Makovec

12 comments Add yours
  1. Miluju mák jako fakt hodně ve všech možných variantách. Ještě k tomu je to super surovina, protože má hodně vápníku, takže winwin situace. Tenhle makovec vypadá fakt dobře jako poppy bread😁

  2. Moooc díky za recept, makovec je opravdu vynikající, můj muž právě prohlásil, že takhle si představuje, že by makovec měl být 💪🙌🥰 eva

  3. Makovec fakt výborný. Pokud ale nemáte úplně miniaturní plech, tak doporučuju dělat aspoň z dvojité dávky.

  4. Makovec peču dle tohoto receptu už dlouho, jenoprsvdu vynikající, protože tam není hodně mouky. Nemám ráda dusivé buchty. Tento makovec je krásně vláčný a doma ho miluje celá rodina, zrovna ho peču na zítra na výlet☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *