Makovec

vegan makový moučník

Nedávno jsem koupila velké množství máku, který je třeba sdělat. Makové koláčky už jsem vám sem kdysi dávala, chtěla jsem tedy zkusit něco, co tady ještě není. Nakonec padla volba na tuto českou klasiku, dětství asi každého z nás.

Já jsem obrovský milovník máku, ale najde se pár věcí, kterým jsem nikdy nepřišla na chuť – šišky a nudle s mákem. Jinak miluji v podstatě cokoliv s mákem.

A jak jste na tom s mákem vy? Máte ho rádi? Nebo ho moc nemusíte? Napište mi to do komentářů.

 

Poppy seed cake
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 75 g vegan butter
  2. 150 g cane sugar
  3. 225 g all-purpose flour
  4. 200 g milled poppy seeds
  5. 12 g baking powder
  6. 400 ml room temperature soy milk
Postup
  1. Preheat the oven to 160 °C. Fill baking pan with baking paper.
  2. Combine soft vegan butter with sugar in small bowl.
  3. In second bowl mix flour, poppy seeds and baking powder together. Add mixture of butter and sugar and soy milk. Mix and pour into baking pan.
  4. Bake for 40 minutes (or more - it depends on depth of pan). Dough must not stay on wooden stick.
  5. Wait until cake isn't warm.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

 veganský makovec

    1. Nejen vypadá <3 Kdybych nepotřebovala zhubnout, pekla bych ho klidně 2x do týdne (jsme jen dva) 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *