Veganské plněné tortilly

Taky si pořád říkáte, že byste měli jíst víc zeleniny? Nebo luštěnin? Ale když na to přijde, tak na nic takového nemáte chuť? Řešením jsou tortilly.

Vypadá to jako junk food, že? A částečně to i junk food je. Jenže tenhle junk food vás donutí do sebe dostat zeleninu, fazole, kvalitní tuk v podobě avokáda a to vše zcela nenásilným způsobem. A pokud si připravíte zeleniny moc, dostanete se i k tomu salátu, protože vám bude líto ty zbylé ingredience vyhodit.

Za mě tedy rozhodně palec nahoru a trojí hurá tortillám.

jak připřavit wrapy (plněné tortilly)

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 4 velké pšeničné tortilly
 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
 2 papriky
 hrst cherry rajčátek
 salát dle vlastního výběru
Sójové „maso“
 1 balení sójových nudliček
 2 lžíce oleje
 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
 1 lžíce plnotučné hořčice
 1 lžička lahůdkového droždí
 ½ lžičky mletého kmínu
 ¼ lžičky sladké mleté papriky
Avokádová náplň
 1 avokádo
 1 lžíce citronové šťávy
 sůl
 pepř
„Jogurtová“ zálivka
 4 lžíce sójového (nebo jiného rostlinného) jogurtu
 1 malý stroužek česneku
 sůl

Postup

Sójové „maso“
1

Sojové nudličky uvaříme v osolené vodě do změknutí.

2

Ve skleničce smícháme přísady na marinádu.

3

Když jsou nudličky měkké, slijeme je přes sítko a propláchneme studenou vodou. Vyždímáme je rukama, abychom se zbavili přebytečné vody. Díky tomu sója snáz natáhne chuť marinády.

4

Sójové maso smícháme s marinádou a necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny.

5

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nudličky na něm osmažíme.

Avokádová, jogurtová a fazolová náplň
6

Avokádo rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Smícháme a dáme zatím stranou.

7

Fazole slijeme, přesypeme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby některé fazole zůstaly celé. V případě potřeby dosolíme.

8

Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Osolíme a zamícháme.

Příprava wrapů
9

Zeleninu umyjeme a nakrájíme na nudličky/menší kusy.

10

Pánev dáme na mírný plamen a dáme na ni tortillu. Po 10 - 15 vteřinách tortillu obrátíme a pečeme dalších 5 vteřin.

11

Na tortillu naneseme fazolovou pastu, avokádovou nápň, sójové nudličky a nakrájenou zeleninu a zakapeme jogurtovou zálivkou. Vše dáváme podélně doprostřed tak, aby se nám wrap dobře balil a zabalíme podle foto návodu.

12

Při balení si můžete si pomoci tím, že pod tortillu dáte alobal a hned po zabelení tortilly wrap zabalíme do alobalu. Wrap se vám tak omylem nerozbalí a je to i vhodný způsob, jak si s sebou vzít wrap jako svačinu do práce, do školy nebo na výlet.

veganské wrapy

Ingredients

 4 velké pšeničné tortilly
 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
 2 papriky
 hrst cherry rajčátek
 salát dle vlastního výběru
Sójové „maso“
 1 balení sójových nudliček
 2 lžíce oleje
 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
 1 lžíce plnotučné hořčice
 1 lžička lahůdkového droždí
 ½ lžičky mletého kmínu
 ¼ lžičky sladké mleté papriky
Avokádová náplň
 1 avokádo
 1 lžíce citronové šťávy
 sůl
 pepř
„Jogurtová“ zálivka
 4 lžíce sójového (nebo jiného rostlinného) jogurtu
 1 malý stroužek česneku
 sůl

Directions

Sójové „maso“
1

Sojové nudličky uvaříme v osolené vodě do změknutí.

2

Ve skleničce smícháme přísady na marinádu.

3

Když jsou nudličky měkké, slijeme je přes sítko a propláchneme studenou vodou. Vyždímáme je rukama, abychom se zbavili přebytečné vody. Díky tomu sója snáz natáhne chuť marinády.

4

Sójové maso smícháme s marinádou a necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny.

5

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nudličky na něm osmažíme.

Avokádová, jogurtová a fazolová náplň
6

Avokádo rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Smícháme a dáme zatím stranou.

7

Fazole slijeme, přesypeme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby některé fazole zůstaly celé. V případě potřeby dosolíme.

8

Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Osolíme a zamícháme.

Příprava wrapů
9

Zeleninu umyjeme a nakrájíme na nudličky/menší kusy.

10

Pánev dáme na mírný plamen a dáme na ni tortillu. Po 10 - 15 vteřinách tortillu obrátíme a pečeme dalších 5 vteřin.

11

Na tortillu naneseme fazolovou pastu, avokádovou nápň, sójové nudličky a nakrájenou zeleninu a zakapeme jogurtovou zálivkou. Vše dáváme podélně doprostřed tak, aby se nám wrap dobře balil a zabalíme podle foto návodu.

12

Při balení si můžete si pomoci tím, že pod tortillu dáte alobal a hned po zabelení tortilly wrap zabalíme do alobalu. Wrap se vám tak omylem nerozbalí a je to i vhodný způsob, jak si s sebou vzít wrap jako svačinu do práce, do školy nebo na výlet.

Wrapy
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..