Taky si pořád říkáte, že byste měli jíst víc zeleniny? Nebo luštěnin? Ale když na to přijde, tak na nic takového nemáte chuť? Řešením jsou tortilly.
Vypadá to jako junk food, že? A částečně to i junk food je. Jenže tenhle junk food vás donutí do sebe dostat zeleninu, fazole, kvalitní tuk v podobě avokáda a to vše zcela nenásilným způsobem. A pokud si připravíte zeleniny moc, dostanete se i k tomu salátu, protože vám bude líto ty zbylé ingredience vyhodit.
Za mě tedy rozhodně palec nahoru a trojí hurá tortillám.
Suroviny
Postup
Sojové nudličky uvaříme v osolené vodě do změknutí.
Ve skleničce smícháme přísady na marinádu.
Když jsou nudličky měkké, slijeme je přes sítko a propláchneme studenou vodou. Vyždímáme je rukama, abychom se zbavili přebytečné vody. Díky tomu sója snáz natáhne chuť marinády.
Sójové maso smícháme s marinádou a necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nudličky na něm osmažíme.
Avokádo rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Smícháme a dáme zatím stranou.
Fazole slijeme, přesypeme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby některé fazole zůstaly celé. V případě potřeby dosolíme.
Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Osolíme a zamícháme.
Zeleninu umyjeme a nakrájíme na nudličky/menší kusy.
Pánev dáme na mírný plamen a dáme na ni tortillu. Po 10 - 15 vteřinách tortillu obrátíme a pečeme dalších 5 vteřin.
Na tortillu naneseme fazolovou pastu, avokádovou nápň, sójové nudličky a nakrájenou zeleninu a zakapeme jogurtovou zálivkou. Vše dáváme podélně doprostřed tak, aby se nám wrap dobře balil a zabalíme podle foto návodu.
Při balení si můžete si pomoci tím, že pod tortillu dáte alobal a hned po zabelení tortilly wrap zabalíme do alobalu. Wrap se vám tak omylem nerozbalí a je to i vhodný způsob, jak si s sebou vzít wrap jako svačinu do práce, do školy nebo na výlet.
Ingredients
Directions
Sojové nudličky uvaříme v osolené vodě do změknutí.
Ve skleničce smícháme přísady na marinádu.
Když jsou nudličky měkké, slijeme je přes sítko a propláchneme studenou vodou. Vyždímáme je rukama, abychom se zbavili přebytečné vody. Díky tomu sója snáz natáhne chuť marinády.
Sójové maso smícháme s marinádou a necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nudličky na něm osmažíme.
Avokádo rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Smícháme a dáme zatím stranou.
Fazole slijeme, přesypeme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby některé fazole zůstaly celé. V případě potřeby dosolíme.
Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Osolíme a zamícháme.
Zeleninu umyjeme a nakrájíme na nudličky/menší kusy.
Pánev dáme na mírný plamen a dáme na ni tortillu. Po 10 - 15 vteřinách tortillu obrátíme a pečeme dalších 5 vteřin.
Na tortillu naneseme fazolovou pastu, avokádovou nápň, sójové nudličky a nakrájenou zeleninu a zakapeme jogurtovou zálivkou. Vše dáváme podélně doprostřed tak, aby se nám wrap dobře balil a zabalíme podle foto návodu.
Při balení si můžete si pomoci tím, že pod tortillu dáte alobal a hned po zabelení tortilly wrap zabalíme do alobalu. Wrap se vám tak omylem nerozbalí a je to i vhodný způsob, jak si s sebou vzít wrap jako svačinu do práce, do školy nebo na výlet.