Na Vánoce jedeme za přítelovou babičkou do Kodaně a protože babička nepeče, přivezeme jí nějaké cukroví s sebou. Pustila jsem se letos do asi šesti druhů, některé jsou na blogu již z let minulých, některé jsem letos dělala prvně. Tyto slepované rohlíčky jsem dělala poprvé a myslím, že je zařadím do repertoáru na příští rok (pokud se nerozhodnu, že raději upeču zdravější alternativy).
Slepované rohlíčky
2017-09-15 12:14:53
Suroviny
- 175 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 140 g rostlinného tuku
- 70 g mletých mandlí
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 300 ml sójového mléka
- 1 vanilkový puding
- 2 lžíce cukru
- 100 g roslinného tuku
- lžíce rumu (volitelně)
- hořká čokoláda nebo čokoláda na vaření
Postup
- V míse smísíme mouku, cukr, namleté mandle a skořici. Povolený tuk, který jsme nechali několik hodin při pokojové teplotě, po kouscích přidáme do sypké části a postupně zpracujeme v těsto.
- Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na několik hodin do lednice.
- Těsto vymačkáme do formiček ve tvaru rohlíčků, uprostřed necháme mírnou prohlubeň, protože nám těsto může trochu vyběhnout.
- Troubu předehřejeme na 160 °C a rohlíčky pečeme 10-15 minut. Vyklepněte si cvičně jeden rohlíček, rozlomte ho napůl a pár vteřin počkejte, až vychladne, abyste poznali, jestli už jsou rohlíčky hotové.
- V části sójového mléka rozmícháme pudingový prášek, zbytek mléka vlijeme do hrnce. Když začne mléko vařit, přidáme dvě lžíce cukru a zbytek mléka a vaříme několik minut do zhoustnutí.
- Po uvaření puding necháme vychladnout a průběžně ho mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
- Poté přidáme rostlinný tuk a ruk a ušleháme. Vzniklým krémem spojujeme rohlíčky, které pak namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni.
- Hotové cukroví po ztuhnutí čokolády přendáme do krabice a skladujeme na chladném místě.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/