Slepované rohlíčky

 
Na Vánoce jedeme za přítelovou babičkou do Kodaně a protože babička napeče, přivezeme jí nějaké cukroví s sebou. Pustila jsem se letos do asi šesti druhů, některé jsou na blogu již z let minulých, některé jsem letos dělala prvně. Tyto rohlíčky jsem dělala poprvé a myslím, že je zařadím do repertoáru na příští rok (pokud se nerozhodnu, že raději upeču zdravější alternativy cukroví).
 
Slepované rohlíčky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 175 g hladké mouky
  2. 100 g moučkového cukru
  3. 140 g rostlinného tuku
  4. 70 g mletých mandlí
  5. 1/2 lžičky mleté skořice
  6. 300 ml sójového mléka
  7. 1 vanilkový puding
  8. 2 lžíce cukru
  9. 100 g roslinného tuku
  10. lžíce rumu (volitelně)
  11. hořká čokoláda nebo čokoláda na vaření
Postup
  1. V míse smísíme mouku, cukr, namleté mandle a skořici. Povolený tuk, který jsme nechali několik hodin při pokojové teplotě, po kouscích přidáme do sypké části a postupně zpracujeme v těsto.
  2. Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na několik hodin do lednice.
  3. Těsto vymačkáme do formiček ve tvaru rohlíčků, uprostřed necháme mírnou prohlubeň, protože nám těsto může trochu vyběhnout.
  4. Troubu předehřejeme na 160 °C a rohlíčky pečeme 10-15 minut. Vyklepněte si cvičně jeden rohlíček, rozlomte ho napůl a pár vteřin počkejte, až vychladne, abyste poznali, jestli už jsou rohlíčky hotové.
  5. V části sójového mléka rozmícháme pudingový prášek, zbytek mléka vlijeme do hrnce. Když začne mléko vařit, přidáme dvě lžíce cukru a zbytek mléka a vaříme několik minut do zhoustnutí.
  6. Po uvaření puding necháme vychladnout a průběžně ho mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
  7. Poté přidáme rostlinný tuk a ruk a ušleháme. Vzniklým krémem spojujeme rohlíčky, které pak namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni.
  8. Hotové cukroví po ztuhnutí čokolády přendáme do krabice a skladujeme na chladném místě.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *