Linecké cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a předpokládám, že už všichni máte napečeno, případně na pečení pečete. Ale pokud se přeci jen najde někdo, kdo by chtěl ještě o víkendu upéct pár kousků na štědrovečerní stůl, tak tady má tip na veganské linecké cukroví.
Osobně moc linecké nemusím, ale protože patří k nejoblíbenějším druhům a pekla jsem především pro přítelovu babičku, za kterou jedema na Vánoce, tak jsem udělala jak linecké, tak vanilkové rohlíčky.

AuthorreBarbora

Suroviny

 175 g hladké mouky
 125 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 50 g moučkového cukru
 2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu
 1 lžíce vanilkového cukru
 marmeláda

Postup

1

V míse smícháme mouku a cukr.

2

Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.

3

Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.

4

Předehřejeme troubu na 170 °C.

5

Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký. 

6

Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.

7

Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).

8

Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.

Ingredients

 175 g hladké mouky
 125 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 50 g moučkového cukru
 2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu
 1 lžíce vanilkového cukru
 marmeláda

Directions

1

V míse smícháme mouku a cukr.

2

Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.

3

Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.

4

Předehřejeme troubu na 170 °C.

5

Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký. 

6

Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.

7

Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).

8

Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.

Notes

Linecké cukroví

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *