Linecké cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a předpokládám, že už všichni máte napečeno, případně na pečení pečete. Ale pokud se přeci jen najde někdo, kdo by chtěl ještě o víkendu upéct pár kousků na štědrovečerní stůl, tak tady má tip na veganské linecké cukroví. 
 
Osobně moc linecké nemusím, ale protože patří k nejoblíbenějším druhům a pekla jsem především pro přítelovu babičku, za kterou jedema na Vánoce, tak jsem udělala jak linecké, tak vanilkové rohlíčky.
linecké cukroví
 
 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 175 g hladké mouky
 125 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 50 g moučkového cukru
 2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu
 1 lžíce vanilkového cukru
 marmeláda dle chuti

Postup

1

V míse smícháme mouku a cukr.

2

Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.

3

Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.

4

Předehřejeme troubu na 170 °C.

5

Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký.

6

Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.

7

Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).

8

Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.

vegan linecké cukroví

Ingredients

 175 g hladké mouky
 125 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 50 g moučkového cukru
 2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu
 1 lžíce vanilkového cukru
 marmeláda dle chuti

Directions

1

V míse smícháme mouku a cukr.

2

Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.

3

Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.

4

Předehřejeme troubu na 170 °C.

5

Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký.

6

Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.

7

Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).

8

Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.

Linecké cukroví
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..