Suroviny
Postup
V míse smícháme mouku a cukr.
Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.
Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.
Předehřejeme troubu na 170 °C.
Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký.
Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.
Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.
Ingredients
Directions
V míse smícháme mouku a cukr.
Přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto.
Těsto dáme na několik hodin uložit do lednice.
Předehřejeme troubu na 170 °C.
Vál a váleček posypeme moukou a těsto rozválíme na plát asi 3 mm vysoký.
Vykrajujeme libovolné tvary, v polovině z nich můžeme uprostřed vykrojit menším vykrajovátkem další tvary.
Vykrojené cukroví opatrně přeneseme na plech a dáme péct na cca 15 minut (čas závisí na tom, jak silné těsto jsme vyváleli, tak je dobré to radši zkouknout o pár minut dřív).
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou podle chuti. Klasika je rybízová, ale záleží jen na vás.