Linecké cukroví

Další recept ze série starý recept nová fotka (a popisek).
Vánoce jsou za dveřmi a předpokládám, že už všichni máte napečeno, případně na pečení pečete. Ale pokud se přeci jen najde někdo, kdo by chtěl ještě o víkendu upéct pár kousků na štědrovečerní stůl, tak tady má tip na veganskou verzi lineckého cukroví. 
 
Osobně moc linecké nemusím, ale protože patří k nejoblíbenějším druhům a pekla jsem především pro přítelovu babičku, za kterou jedema na Vánoce, tak jsem udělala jak linecké, tak vanilkové rohlíčky.
 
Linecké cukroví
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 175 g hladké mouky
  2. 50 g moučkového cukru
  3. 1 lžíce vanilkového cukru
  4. 125 g rostlinného tuku
  5. 2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu
Postup
  1. Smícháme mouku z cukrem, přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto, které dáme na několik hodin odležet do lednice.
  2. Těsto rozválíme na plát, dáváme pozor, aby byl všude stejně silný, jinak se nám budou slabší kousky v troubě připalovat. Formičkami vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v troubě na 170°C.
  3. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou dle chuti, já použila malinovou a jahodovou, ale můžete samozřejmě sáhnout po klasické rybízové.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *