Arašídové cukroví

Pokud jste nechali pečení cukroví na poslední chvíli a přemýšlíte, co neobvyklého připravit, tak tahle arašídová srdíčka (nebo jakékoliv jiné tvary). Můžete je slepovat marmeládou jako linecké, můžete je slepit nějakým pudinkovým krémem nebo je můžete polít rozpuštěnou čokoládou, fantazii se meze nekladou. Já jsem je slepila marmeládou, ale vy nemusíte. 
 
Pokud už máte napečeno, tak gratuluji, že se už nemusíte stresovat.
 
Pokud se péct vůbec nechystáte, tak máte štěstí, že nebudete muset po novém roce pracně hubnout (pokud tedy nepeče ani nikdo ve vašem blízkém okolí).
 
Ať už pečete nebo ne, ať slavíte Vánoce nebo na to kašlete, nehádejte se s nikým, nestresujte se a užívejte si toho, že máte pár volných dní.
 
Přeji vám příjemné pečení. 
 
Arašídové cukroví
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 100 g mletých nesolených arašídů
  2. 100 g hladké mouky
  3. 100 g rostlinného tuku
  4. 30 g solamylu
  5. 50 g moučkového cukru
  6. marmeláda na slepení
Postup
  1. V míse smícháme mouku, cukr, solamyl a arašídy a přidáme změklý rostlinný tuk. Vypracujeme těsto a necháme ho v chladu několik hodin odpočinout.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vykrajujeme libovolné tvary. Plech vyložíme pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 195 °C na přibližně 15 minut.
  3. Vychladlé tvary můžeme slepit marmeládou nebo polít čokoládou.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *