Jahodovomelounová polévka

O tom, že je venku vedro, vás bezpochyby informovat nemusím. Stačí vystrčit hlavu z okna (a máte-li smůlu na bydlení, tak nemusíte dělat ani to), abyste to poznali sami. 

Řešením je vyrazit k vodě, dohánět po městě kropící vozy nebo si vytvořit nějakou osvěžující mňamku. Studenou, ideálně.

Před pár dny přišel balíček od bohemia olej, ve kterém jsem našla 4 druhy lokálních olejů – řepkový, slunečnicový, makový a z vlašských ořechů. Přemýšlela jsem, co s nimi provedu, protože je mi líto používat je v teplé kuchyni. Když jsem v lednici objevila jahody, bylo jasno. Polévka. Studená.

 
Nakoupila jsem pár dalších nezbytností – mátu, meloun, ovesnou smetanu a citrony – a dala se do „vaření“. Pak jsem tedy musela chvíli čekat, než se polévka v lednici správně vychladí, protože nikdo nechce jíst studenou polévku teplou.
 

Výsledek je příjemně osvěžující. V tomhle počasí, pokud nemáte možnost ležet u (nebo ještě lépe v) bazénu, je tato polévka skvělou možností, jak se alespoň trochu osvěžit. Můžete ji snídat, obědvat i večeřet, záleží jen na vás, v kterou denní dobu si ji připravíte.

Jako další chod můžete podávat třeba tento osvěžující RAW „dort“.

Jahodovomelounová polévka
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 350 g odstopkovaných omytých jahod
  2. 200 g nakrájeného melounu bez pecek
  3. šťáva z 1/2 citronu
  4. 6 lístků máty
  5. 1/2 lžíce makového oleje
  6. 2 lžíce agávového sirupu
  7. 100 ml ovesné smetany
  8. 150 ml vody
Postup
  1. Jahody omyjeme, odstopkujeme a dáme do mixeru. Meloun nakrájíme na menší kousky, vybereme z něj pecky a přidáme ho k jahodám. Přidáme mátu, zalijeme ovesnou smetanou a vodou a mixujeme (stačí i tyčový mixer). Přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a makový olej a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dosladíme agávovým sirupem.
  2. Dáme na cca půl hodiny vychladit do ledničky a podáváme.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *