Bezlepková bublanina

O víkendu jsem byla u rodičů. S mamkou jsme jeli kolem místa, kde rostou borůvky. Naštěstí jsme s sebou vezli několik prázdných krabiček a tak jsme se jali s mužem i mamkou sbírat. Jenže letos jsou borůvky nějaké opožděné a tak ještě nebyly dozrálé v takovém množství, na jakém bychom vydrželi trhat celé odpoledne. Nenasbírali jsme toho moc, ale bezlepková bublanina se z toho upéct dala.
 
Miluju borůvky, ale bohužel jsem na nich několik let nebyla. Jsem ráda, že jsem je letos stihla a alespoň pár si jich natrhala. 
 
Pamatuji si, jak jsme z nich doma každoročně měli pouťové koláče, ale na koláč jsem neměla chuť. A bezlepkovou bublaninu jsem chtěla zkusit už dlouho. Tak tady máte výsledek, i doma chutnala (a to už je co říct).
 
 
Bezlepková bublanina
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 hrnek pohankové mouky
  2. 1 hrnek jáhlové mouky
  3. 1 hrnek kokosového mléka
  4. 1/2 hrnku vody
  5. 1/2 hrnku agávového sirupu
  6. 1 prášek do pečiva
  7. olej+kokos na vysypání plechu
  8. borůvky a lesní jahody nebo jiné ovoce
Postup
  1. Předehřejeme si troubu na 180°C. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem.
  2. V míse smícháme obě mouky a prášek do pečiva. Přilijeme agávový sirup, kokosové mléko i vodu a mícháme, dokud nezískáme hladké těsto. To nalijeme do vysypané formy a dáme péct do trouby na cca 30 minut.
Poznámka
  1. Na bublaninu samozřejmě můžete použít i jakékoliv jiné ovoce, které máte zrovna na zahradě nebo které můžete sehnat v krámu či na trzích. Můžete použít rybíz, třešně, jahody, maliny nebo co se vám zrovna líbí. Stejně tak můžete použít i jiné kombinace bezlepkových muk.
  2. My máme zrovna upečenou bublaninu s rybízem z pohankové a ovesné mouky a je taky výborná, i když trochu jiná než ta původní. Nebojte se experimentovat, abyste našli tu svou kombinaci.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
4 komentáře Přidat své
  1. super recepty! jsem na komplet bezmléčné dietě (laktoza), omezila jsem lepek a ještě bylo podezření na HIT (spíše si myslím, že ne), ale jsem opatrná

    takže pro mě super inspirace

    chci se zeptat – ty mouky hladké? A šel by dát třtinový cukr místo sirupu?

    Díky moc

    1. Dobrý den.

      Mouky byly určitě hladké, když nad tím tak přemýšlím, tak ani nevím, jestli jsem někde viděla jiné než hladké. Cukr by asi neměl být problém, kdyby byl náhodou problém s konzitencí, tak doporučuju přidat po lžících trochu rostlinného mléka.

      Co se týká HIT, tak mám pocit, že se na to v poslední době svaluje kde co. Lékaři neví, co se děje, tak diagnostikují HIT 🙁 Snad to nebude váš případ, ale kdyby náhodou ano, tak doporučuji blog A spoon of histamine.

      Přeji hodně štěstí, Bára

  2. Dneska zkouším poprvé, pohankova, mandlova a kokosová mouka, ale ať jsem přidávala vodu či “mléko”, prostě to tekuté nebylo. Uvidím, jaká bude chuť po upečení, myslím, že konzistenci mi ovlivnila hlavně koko mouka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..