Konečně je tady zase léto a s ním jahody, které chutnají jako jahody. Navíc doznívá sezóna chřestu. Využijte toho a vyzkoušejte tenhle recept. Možná se vám tato kombinace na chřest a jahody zdá divná. A možná divná skutečně je. Ale chutná výborně.
Vyzkoušeno nejen na sobě a svém muži, bývalém spolubydlícím, ale i na skoro-tchýni, která po zaslechnutí toho, co chci vařit, prskala jako kočka, které šlápnete na ocas. Nevěřila tomu, že by to mohlo být dobré. Ten kámen, který mi spadl ze srdce poté, co to snědla a rozplývala se ještě celé odpoledne, byl nejspíš slyšet v okruhu několika kilometrů.
Suroviny
1 hrnek kokosového mléka
1.50 hrnku vody
1 hrnek jasmínové rýže
250 g jahod
1 lžíce oleje
1 lžíce třtinového cukru nebo agávového sirupu
2 lžíce kokosového mléka
150 g chřestu
½ hrnku růžového vína
½ l vody
sůl
Postup
1
Rýži propláchneme a uvaříme v kokosovém mléce s vodou.
2
Na pánev dáme rozpustit alsan a přidáme cukr. Když cukr zkaramelizuje, přidáme na čtvrtky nakrájené jahody a necháme 2 minuty vařit, pak přidáme kokosové mléko a necháme prohřát.
3
Vodu s vínem a solí dáme vařit. Z chřestu odkrojíme asi 2cm od konce a oloupeme a vložíme do vroucí vody. Vaříme, dokud není na skus.

Ingredients
1 hrnek kokosového mléka
1.50 hrnku vody
1 hrnek jasmínové rýže
250 g jahod
1 lžíce oleje
1 lžíce třtinového cukru nebo agávového sirupu
2 lžíce kokosového mléka
150 g chřestu
½ hrnku růžového vína
½ l vody
sůl
Directions
1
Rýži propláchneme a uvaříme v kokosovém mléce s vodou.
2
Na pánev dáme rozpustit alsan a přidáme cukr. Když cukr zkaramelizuje, přidáme na čtvrtky nakrájené jahody a necháme 2 minuty vařit, pak přidáme kokosové mléko a necháme prohřát.
3
Vodu s vínem a solí dáme vařit. Z chřestu odkrojíme asi 2cm od konce a oloupeme a vložíme do vroucí vody. Vaříme, dokud není na skus.