Experimentuji v poslední době s různými bezlepkovými moukami. Pohanková, jáhlová, amarantová, kukuřičná, cizrnová, dýňová (tu mám ještě z jedné ze starších zásilek od zajíců), rýžová. Co kde najdu, rovnou dávám do košíku a nosím domů. Zkouším, co se z nich dá dělat, jaké jsou možnosti.
Když je ten květen (jakože lásky čas) a měli jsme prodloužený víkend, chtěla jsem taky jednou svému drahému připravit luxusní snídani (obvykle vstávám později než on, takže mu nemůžu vyvařovat snídaně). A že luxusní skutečně byla. Nenechte se zmást tím, že jsou ty lívance zelené. Zelené jsou díky dýňové mouce.
Bezlepkové lívanečky
2017-09-15 14:26:59
Suroviny
- 3/4 hrnku dýňové mouky
- 1/4 hrnku amarantové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 2 lžíce rostlinného oleje
- ovoce a sirup
Postup
- Smícháme všechny mouky s práškem do pečiva. Přilijeme sirup a olej. Postupně vlijeme rostlinné mléko a průběžně ho vmícháváme. Naběračkou vlíváme těsto na rozpálenou pánev (máme-li dobrou pánev, tak nasucho, v opačném případě použijeme trochu oleje). Osmažíme z obou stran. Vyskládáme je na sebe, polijeme sirupem dle vlastních preferencí a přidáme ovoce (já jsem použila mango a javorový sirup).
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/