Houbové ragú s pečenými tapinambury

Má drahá polovička sehnala na farmářských trzích portobello a topinambury. A já zas naopak v K-FOOD poblíž náměstí Republiky sušené shiitake. Zní to možná poněkud hipstersky, ale všechny uvedené suroviny seženete i ve větším supermarketu, takže není potřeba obíhat půl Prahy nebo věšet hlavu, pokud z Prahy nejste. 
 
Houbové ragú s pečenými tapinambury
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 cibule
  2. 3 stroužky česneku
  3. 1/2 hrnku sušených shiitake
  4. 3 větší portobello
  5. 100 ml červeného vína
  6. 500 ml zeleninového vývaru
  7. 100 ml rostlinné smetany
  8. 1 lžička rozmarýnu
  9. 1 lžička tymiánu
  10. sůl, pepř a olej
  11. topinambury a brambory na 2 porce
Postup
  1. Shiitake zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut odstát. Pak slijeme vodu, prolijeme studenou vodou a vyždímáme je. Nakrájíme je spolu s portobello na menší kusy.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a pomalu smažíme na oleji několik minut. Po zezlátnutí přidáme jemně nakrájený nebo prolisovaný česnek a ještě minutu necháme. Pak přidáme nakrájené houby, minutu necháme smažit, osolíme, přidáme rozmarýn, tymián a pepř a podlijeme vínem.
  3. Když se víno zredukuje zhruba na polovinu, přilijeme polovinu zeleninového vývaru. Na středním ohni necháme vařit 10 minut. Pak přilijeme druhou polovinu vývaru a rostlinnou smetanu.
  4. Necháme zredukovat, dokud nejsou houby jen v husté smetanové omáčce.
  5. Podáváme s opečenými brambory a topinambury, které jsme oloupali, nakrájeli na plátky a pekli v troubě asi 15 minut na 200°C pokapané trochou oleje a osolené.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *