Dostala jsem neodolatelnou chuť na něco sladkého s jablky. A se skořicí. Ano, mohla jsem udělat štrůdl, ale nechtěla jsem těsto z bílé mouky a na vytváření bezlepkového jsem po práci už neměla chuť. Zvolila jsem tedy variantu tuze línou, jak ji nazvala Daniela z goodmoodspoon, odkud jsem vzala recept na jáhelník a jen ho lehce upravila.
Štrůdlový jáhelník
2017-09-15 15:48:44
Suroviny
- 1 hrnek jáhel
- 2,5 hrnky vody
- 1,5 hrnek rostlinného mléka
- 2 lžíce agávového sirupu
- 1/2 hrnku rozinek
- 4 jablka
- 1 lžička skořice
- 100ml rostlinné smetany
Postup
- Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme pár minut odstát. Jáhly propláchneme horkou vodou a vsypeme do formy na pečení. Zalijeme vodou a rostlinným mlékem smíchanými s agávovým sirupem, skořici a promícháme. Slijeme rozinky, vmícháme mezi jáhly a dáme péct na 180°C. Po půl hodině přidáme jablka nakrájená na kostičky a zalijeme rostlinnou smetanou. Necháme péct ještě dalších půl hodiny nebo dokud bude jáhelník probublávat. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout, polijeme agávovým, javorovým či jiným sirupem dle vlastních preferencí.
- Já bych preferovala javorový, který jsem ale bohužel zrovna neměla, takže jsem si musela vystačit s datlovým.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
ten vypadá božsky! 🙂
ten je božský! Něco tak dobrého pro děti co nemůžou laktózu a vejce!!!Paráda!!!!
Za recept moc děkuji.
Doubravka