Štrůdlový jáhelník

Dostala jsem neodolatelnou chuť na něco sladkého s jablky. A se skořicí. Ano, mohla jsem udělat štrůdl, ale nechtěla jsem těsto z bílé mouky a na vytváření bezlepkového jsem po práci už neměla chuť. Zvolila jsem tedy variantu tuze línou, jak ji nazvala Daniela z goodmoodspoon, odkud jsem vzala recept na jáhelník a jen ho lehce upravila.
Štrůdlový jáhelník
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 hrnek jáhel
  2. 2,5 hrnky vody
  3. 1,5 hrnek rostlinného mléka
  4. 2 lžíce agávového sirupu
  5. 1/2 hrnku rozinek
  6. 4 jablka
  7. 1 lžička skořice
  8. 100ml rostlinné smetany
Postup
  1. Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme pár minut odstát. Jáhly propláchneme horkou vodou a vsypeme do formy na pečení. Zalijeme vodou a rostlinným mlékem smíchanými s agávovým sirupem, skořici a promícháme. Slijeme rozinky, vmícháme mezi jáhly a dáme péct na 180°C. Po půl hodině přidáme jablka nakrájená na kostičky a zalijeme rostlinnou smetanou. Necháme péct ještě dalších půl hodiny nebo dokud bude jáhelník probublávat. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout, polijeme agávovým, javorovým či jiným sirupem dle vlastních preferencí.
  2. Já bych preferovala javorový, který jsem ale bohužel zrovna neměla, takže jsem si musela vystačit s datlovým.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *