Suroviny
Postup
Sojové kostky uvaříme v osolené vodě do změknutí. Slijeme vodu a když kostky dostatečně vychladnou, vyždímáme z nich všechnu přebytečnou vodu.
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a nalijeme na sojové kostky. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Žampiony podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (pokud máte hodně malé žampiony, můžete použít celé). Tofu nakrájíme na kostky podobné velikosti jako sojové kostky. Cibule oloupeme, rozkrájíme na čtvrtiny nebo osminy a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Rajčátka omyjeme.
Na špejli postupně napichujeme sojové kostky, cibuli, žampiony, tofu, rajčátka a stroužky česneku. Můžeme navíc přidat papriku, cuketu, tempeh nebo cokoliv dalšího vás napadne.
otové špízy pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Když máme všechny špízy hotové, pokapeme je zbytkem marinády, dáme plech do předem rozehřáté trouby. Pečeme zhruba půl hodiny, podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo chlebem.
Ingredients
Directions
Sojové kostky uvaříme v osolené vodě do změknutí. Slijeme vodu a když kostky dostatečně vychladnou, vyždímáme z nich všechnu přebytečnou vodu.
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a nalijeme na sojové kostky. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Žampiony podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (pokud máte hodně malé žampiony, můžete použít celé). Tofu nakrájíme na kostky podobné velikosti jako sojové kostky. Cibule oloupeme, rozkrájíme na čtvrtiny nebo osminy a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Rajčátka omyjeme.
Na špejli postupně napichujeme sojové kostky, cibuli, žampiony, tofu, rajčátka a stroužky česneku. Můžeme navíc přidat papriku, cuketu, tempeh nebo cokoliv dalšího vás napadne.
otové špízy pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Když máme všechny špízy hotové, pokapeme je zbytkem marinády, dáme plech do předem rozehřáté trouby. Pečeme zhruba půl hodiny, podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo chlebem.