Špízy

Dlouho jsem se k blogu nedostala a tak si to teď vynahrazuji. Denně příspěvek? Nevím, jestli bych si ho neměla dát do zásoby na horší časy. Třeba až nebudu nemocná a nastoupím do nové práce. Což už mi klepe na dveře. Obojí. Ale co bych to byla za sobce, kdybych si recept na tyhle super špízy syslila v archivu a časem na to zapomněla? Kdepak. Dostanete to pěkně zčerstva, ještě skoro teplé. I když pak budete možná zase chvíli hladovět, teď máte hody. Tak si to užívejte spolu se mnou, protože já jsem ráda že zase mohu chvíli vařit a fotit a psát.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 100 g sojových kostek
 100 g uzeného tofu
 150 g žampionů
 2 menší cibule
 česnek
 cherry rajčátka
marináda na sójové kostky
 3 lžíce oleje
 3 lžíce sojové omáčky
 1 lžička sušené pažitky
 1 lžička sušené petrželky
 1 lžička marmite (nemusí být)
 1 lžička lahůdkového droždí
 1 lžička sladké mleté papriky
 pepř

Postup

1

Sojové kostky uvaříme v osolené vodě do změknutí. Slijeme vodu a když kostky dostatečně vychladnou, vyždímáme z nich všechnu přebytečnou vodu.

2

V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a nalijeme na sojové kostky. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C.

4

Žampiony podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (pokud máte hodně malé žampiony, můžete použít celé). Tofu nakrájíme na kostky podobné velikosti jako sojové kostky. Cibule oloupeme, rozkrájíme na čtvrtiny nebo osminy a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Rajčátka omyjeme.

5

Na špejli postupně napichujeme sojové kostky, cibuli, žampiony, tofu, rajčátka a stroužky česneku. Můžeme navíc přidat papriku, cuketu, tempeh nebo cokoliv dalšího vás napadne.

6

otové špízy pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Když máme všechny špízy hotové, pokapeme je zbytkem marinády, dáme plech do předem rozehřáté trouby. Pečeme zhruba půl hodiny, podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo chlebem.

špízy

Ingredients

 100 g sojových kostek
 100 g uzeného tofu
 150 g žampionů
 2 menší cibule
 česnek
 cherry rajčátka
marináda na sójové kostky
 3 lžíce oleje
 3 lžíce sojové omáčky
 1 lžička sušené pažitky
 1 lžička sušené petrželky
 1 lžička marmite (nemusí být)
 1 lžička lahůdkového droždí
 1 lžička sladké mleté papriky
 pepř

Directions

1

Sojové kostky uvaříme v osolené vodě do změknutí. Slijeme vodu a když kostky dostatečně vychladnou, vyždímáme z nich všechnu přebytečnou vodu.

2

V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a nalijeme na sojové kostky. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C.

4

Žampiony podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (pokud máte hodně malé žampiony, můžete použít celé). Tofu nakrájíme na kostky podobné velikosti jako sojové kostky. Cibule oloupeme, rozkrájíme na čtvrtiny nebo osminy a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Rajčátka omyjeme.

5

Na špejli postupně napichujeme sojové kostky, cibuli, žampiony, tofu, rajčátka a stroužky česneku. Můžeme navíc přidat papriku, cuketu, tempeh nebo cokoliv dalšího vás napadne.

6

otové špízy pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Když máme všechny špízy hotové, pokapeme je zbytkem marinády, dáme plech do předem rozehřáté trouby. Pečeme zhruba půl hodiny, podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo chlebem.

Špízy
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..